Šogad UNESCO nedēļā Latvijā aicina pievērsties kulinārā mantojuma izzināšanai
Laikā no šī gada 9. līdz 15. oktobrim UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina ikvienu pievērsties tēmām, kurās ikdienā saskaras materiālais un nemateriālais kultūras mantojums, īpaši izceļot kulinārā mantojuma nozīmi un tā sniegtās iespējas ilgtspējīga tūrisma veicināšanai. “Nozīmīga nacionālā bagātība, kas stiprina mūsu piederības un sakņu izjūtu, ir nemateriālais kultūras mantojums – tradīcijas, ieražas prasmes un rituāli. Suminot Latvijas līdzdalību UNESCO saimē, aicinām šogad UNESCO nedēļā izzināt kulinārā mantojuma stāstus un iedzīvināt tos ikdienā, piemēram, atklājot kādu savas vecvecmammas recepti, ko izstāstīt arī citiem,” aicina UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika. Lasīt vairāk šeit