Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Latvijas talantīgo jauniešu apbalvošanā

Piektdien, 3.septembrī, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas svinību zālē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Valsts izglītības satura centra direktors Guntis Vasiļevskis sveica Latvijas talantīgos jauniešus – starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus, dalībniekus, viņu pedagogus un komandu vadītājus.

“Jūs esat sagādājuši sev, savai skolai, pedagogiem, vecākiem, mums visiem un savai valstij ļoti lielu godu un izcilus rezultātus pasaules mērogā, ko mēs ļoti augstu vērtējam. Jums ir dotas izcilas spējas un talants, bet no tiem, kam ir daudz dots, no tiem arī daudz tiek gaidīts un prasīts. Vēlu jums ar katru sasniegto izglītības izcilības virsotni, spēt ieraudzīt nākamās, augstākās virsotnes un sasniegt tās,” teica ministre, sveicot pasākuma dalībniekus. T.Koķe atzina, ka ir daudz cilvēki, kuri izvirza augstus mērķus un uzstāda augstu kvalitātes latiņu, bet tie, kuri to pārvar, vairs nav tik daudz, bet šie jaunieši ir vieni no tiem: “Gribu jūs īpaši uzslavēt par darbu, piepūli un panākumiem. Jūs ne tikai mācāties skolā un iegūstat zināšanas, bet, piedaloties starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, parādāt savas zināšanas visai pasaulei, ļaujot izskanēt Latvijas vārdam starptautiski – vietās, kur pulcējas gudrākie pasaules jaunieši. Tādēļ svarīgi, lai par jums uzzina arvien vairāk cilvēki”.

Ļoti patīkami, ka apbalvoto vidū bija arī mūsu Pļaviņu novada ģimnāzijas 12.b klases skolniece Dace Langenfelde, kura no ministres saņēma IZM Pateicības rakstu par veiksmīgu dalību 5.starptautiskajā vācu valodas olimpiādē, kura no 19.07. -01.08.2010. norisinājās Vācijas pilsētā Hamburgā. Dace ieies mūsu skolas vēsturē kā trešā skolniece, kura ir izcīnījusi šo lielo godu pārstāvēt Latviju pasaulē. (Atgādinām, ka pasaules olimpiādēs no mūsu skolas līdz šim vēl ir piedalījušies Valdis Brutāns (ķīmijā) un Gaidis Grandāns (vides projektos)).

IZM Pateicības rakstu saņēma arī skolotāja Ilze Seipule.