Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skolā viesojas Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele

28. maijā skolas svinību zālē norisinājās 8., 10., 11. klašu, kā arī 7.b klases skolēnu tikšanās ar Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāju Martu Rībeli.

Tikšanās laikā nostiprinājām savas zināšanas par Eiropas Parlamentu, tā ietekmi uz Latviju, kā arī EP vēlēšanām. Padziļinātāk iepazinām drošības tēmu. Rībeles kundze un viņas kolēģis Emīls Brigmanis ar savu uzstāšanos pierādīja, ka par svarīgām, bieži vien sarežģītām tēmām iespējams runāt arī ar zināmu vieglumu, pat rotaļību. Tā, piemēram, tikšanās sākumā spēlējām iepazīšanās spēli, metot kauliņu un atbildot uz jautājumiem. Tikšanās aizkustinošākais mirklis bija video skatīšanās, kurā vecāka gadagājuma cilvēki stāstīja par citu okupācijas varu laikā piedzīvoto, tādējādi parādot mums, neatkarīgā Latvijā dzimušajiem jauniešiem, ka brīvībai ir augsta cena un tā jāsargā.

Par sagatavošanos šim pasākumam lielā mērā bijām atbildīgi mēs – Eiropas Parlamenta vēstnieki. Šī bija lieliska iespēja gūt pieredzi pasākumu rīkošanā un viesu uzņemšanā, kas noteikti noderēs nākotnē, jo arī turpmāk būsim aktīvi, izglītosimies paši un izglītosim skolas biedrus. Lai jauniegūtā pieredze palīdz ikvienam demokrātijas stiprināšanā un izvēles veikšanā EP vēlēšanās 8. jūnijā.

Pļaviņu vidusskolas EP vēstniece Elīza Kurcalte