Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

ĒNU DIENA 2024

Kārtējā ĒNU DIENA ir notikusi un var droši teikt, ka pasākuma mērķis Pļaviņu vidusskolā sasniegts! 39 skolēni izvēlējās savu ikdienu sasaistīt ar kādu no nozarēm, profesijām, amatiem, lai izprastu profesijas neredzamās puses un mērķtiecīgi plānotu savu karjeru, izdarot izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

Secinājums visiem dalībniekiem šogad viens – dalība Ēnu dienā nav tikai iespēja uz pāris stundām ielūkoties darba ikdienā, no malas vērojot notiekošās aktivitātes vai radoša darba tapšanu. Tā ir iespēja iekļauties procesā un, nepastarpināti, kontaktējoties ar personībām un darbiniekiem, kas sevi jau pierādījuši tādās jomās kā māksla un teātris, farmācija, pedagoģija vai lietvedība, ēdināšana un mežizstrāde iegūt praktisku pieredzi, kas pēc skolas beigšanas varētu būt noderīga, izvēloties turpmākās izglītības iespējas.

Šogad jaunieši ciemojās un darbojās šādos uzņēmumos un vietās: Latvijas Nacionālais teātris (aktieris), Pļaviņu PII “Jumītis” (lietvedis, skolotājs), restorāns “Locale” (pavārs), sākumskolas vecuma bērnu rotaļu un attīstības centrs “Pepija” (vadītājs), Valsts probācijas dienests (psihologs), salons “ Beauty” (vizuālā tēla stilists), “miit coffee” (barista), Satiksmes ministrija (satiksmes ministrs), kafejnīca ‘’ Savija” (pavārs), SIA LALUNA (klientu apkalpošanas speciālists), Mēness aptieka (farmaceits), RKVM (krājuma glabātājs), SIA “Sinda & VR” (mežizstrāde), Mika Veterinārā aptieka un dzīvnieku frizētava (veterinārārsts), Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (ainavu arhitekts), Izglītības un zinātnes ministrija ( izglītības un zinātnes ministrs), AS SEB banka (pārdošanas atbalsta vadītājs), SIA “VISMA’’ un SIA “AGC SOFT’’ (programmētājs), Pļaviņu vidusskola (direktors, jaunsargu instruktors, sākumskolas skolotājs), Pļaviņu bibliotēka (bibliotekārs), SIA “Tomtrans” (kravas autovadītājs), SIA “Taka M” (autoiekrāvējs vadītājs), Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (automehāniķis).

Viens solis ceļā uz nākotni ir sperts! Lai ieguvumi un saņemtās emocijas ir sākums izvēlēm, solis uz pašapziņu un pārliecību par saviem spēkiem!

Skolotāja Aiga Bērziņa