Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“European Money Quiz” viktorīnas nacionālais fināls 7. – 9. klases skolēniem

20240321_112035

Lai stiprinātu jauniešu zināšanas finansēs, matemātikā un kiberdrošībā, Finanšu nozares asociācija Latvijā jau kopš 2018. gada organizē “European Money Quiz” viktorīnas nacionālo finālu 7. – 9. klases skolēniem.

Viktorīnas nacionālajā finālā, kurš šogad norisinājās 21. martā mācību platformā “Kahoot!”, par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā finālā Briselē, sacentās 1280 skolēni, pārstāvot 69 klases.

“European Money Quiz” viktorīnai pieteicāmies arī mēs – 9. b klase. Bija jāatbild uz 25 jautājumiem par dažādām ar finanšu pratību un finanšu drošību saistītām tēmām. Atsevišķos jautājumos bija jāveic matemātiskas darbības. Katram jautājumam bija pieejami četri atbilžu varianti no kuriem pareizā atbilde bija tikai viena. Atbilžu sniegšanai tika dotas 30 sekundes. Punkti tika piešķirti ne tikai par pareizo atbildi, bet arī par visātrāk sniegto pareizo atbildi.

Atbilžu variantus izvērtējām visi, bet par atbilžu iesūtīšanu atbildēja mūsu Justīne Riekstiņa un Loreta Paļuga.

Kādas pārdomas un izjūtas pēc piedalīšanās un saņemtās ziņas, ka pirmo reizi izmēģinot spēkus šādā konkursā starp 69 Latvijas skolām ierindojāmies 25. vietā?

“Man ļoti patika konkurss! Uzzināju daudz ko jaunu un šīs zināšanas varēšu pielietot, kad būs nepieciešams. ” (Kaiva Annika Avotiņa)

“Neskatoties uz to, ka sniegt atbildes vajadzēja visiem kopā, mēs to darījām ātri un vienoti, kaut vai visas atbildes nebija pareizas, labi izbaudījām laiku dažādās diskusijās.” (Loreta Paļuga)

“Piedaloties viktorīnā, radās pārliecība, ka, esot saliedētiem, lielāko daļu atbilžu zinām, tālāk atlika tikai ātri atbildēt. Matemātikas uzdevumos gāja visgrūtāk, jo 30 sekunžu laikā nonākt pie pareizās atbildes nebija viegli.” (Alita Paļuga)

“Patīkami visiem kopā kaut kur piedalīties! Tas mums dos vienotības sajūtu un neliek justies atstumtiem!” (Laura Lorita Buševica)