Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Februāra tradīcijas turpinot…

Žetona vakars 2024


2024. gada 3. februāris, diena pārdomu pilnu seju gruntē audeklu vakara zīmēšanai. Tas nenovēršami tūdaļ notiks – mirklis, kad tiks ņemta ota, lai nupat svaigi gruntētā audeklā iezīmētu gaismas stundās dzīvoto, justo, sāpēto, laimē dzirksteļojošo un arī to, kas vienkārši palaists garām.

Skaidrs ir tas, ka gleznā “2024. gada Žetona vakars” iemūžinātajā neko vairs nevarēsim ne papildināt, ne aizkrāsot ciet, ne uzgleznot veiksmīgāk. Lai kā arī gribētos.

Skolas direktore Ilze Luksa uzrunā uzsvēra, ka šī vakara krāsu paletē nav visas varavīksnes krāsas, bet gan tikai tumši zilā, sudrabotā un baltā – krāsas, kas rotā žetonu un visiem, kas Pļaviņu vidusskolu sauc par savu skolu, atgādina par jaunības sapņiem un cerībām, par skolas atrašanās vietu netālu no Daugavas un Aiviekstes satekas.

Direktore aicināja ikvienu salīdzināt savu dzīvi ar gleznu neatkarīgi no tā, vai gleznojam katru dienu vai visu dzīvi uz viena audekla. Mēs katrs esam savas dzīves mākslinieki. Un tikai katra paša rokās ir izvēle, vai dažādi blakusapstākļi, nejaušības, gadījumi vai sakritības, mūsu audeklā veidos efektu vai defektu.

Žetonam šogad aprit 90 gadi, jo 1934. gadā abiturients Ziedonis Bērziņš ar savu skici uzvarēja Pļaviņu pilsētas ģimnāzijas rīkotajā konkursā.

Šajā vakarā skolas piederības zīmi – žetonu saņēma 16 divpadsmitās klases skolēni (Ieva Ambaine, Anete Berģe, Kristīne Cielava, Antra Čepule, Nikola Gasperoviča, Danijs Isaks, Kristers Kaļva, Raivo Kaņepējs, Vendija Kažemaka, Darja Kmito, Linards Lukss, Artis Miltiņš, Adriāna Misiņa, Amanda Endija Rektiņa, Madara Smirnova, Gundars Vuškārnieks) un klases audzinātāja Ineta Bicāla.

12. klases skolēnus un klases audzinātāju ar laba vēlējumiem sveica Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītājs Andris Ambainis.

Paldies 1994. gada, 2004. gada un 2014. gada absolventiem par labajiem vārdiem un dāvanām skolai, par veiksmes vēlējumiem šī gada abiturientiem!

Turpinot tradīciju, šogad Žetona vakaru vadīja Pļaviņu vidusskolas 2023. gada absolvents Matīss Vasks un 11. klases skolniece Kate Kondrāte.

Paldies klases audzinātājai Inetai Bicālai un 12. klasei par priekšnesumu “Vēstule skolotājai”.

Mīļie abiturienti, dzīvē reti būs gludi un taisni ceļi, biežāk būs līkumi, kalni un lejas, strauji pagriezieni, tāpēc esiet sirdsgudri, pieņemot lēmumus, tālredzīgi, izvirzot mērķus, un mērķtiecīgi, tos sasniedzot!

Tradicionāli pirms Žetona vakara, visas nedēļas garumā, norisinājās skolotāja Artūra Grīvnieka izlolotais turnīrs 100 basketbola soda metienos, un šogad tas notika jau 20. reizi.

Meiteņu grupā 3. vietas ieguvēja ir Elīza Luksa  ar 40 punktiem, 2. vieta – Samantai Ērglei ar 46 punktiem un 1. vieta -  Anastasijai Gorpeņukai  ar 62 punktiem.

Puišu  grupā 3. vietas ieguvējs ir Matīss Vasks  ar 68 punktiem, 2. vieta – Aigaram Luksam ar 70  punktiem un 1. vieta – Mikum Briežkalnam ar 95  punktiem.

Kopvērtējumā 1. vietu un kausu izcīnīja Mikus Briežkalns.

Absolventu kauss 2024