Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

11. klases ekskursija

3. oktobrī 11. klases skolēni devās izglītojošā ekskursijā uz Rīgu. Pirmā pieturvieta bija Anatomijas muzejs, kur, klausoties gida aizraujošo stāstījumu, aplūkojām muzeja eksponātus un ieskatījāmies tajā, ko parasti redz tikai anatoms vai ķirurgs, kā arī iepazinām cilvēku ķermeņu dažādību. Skeleti, embriji, kauli, ķermeņa daļas un orgāni – to uzbūve un variācijas slimībā un veselībā. Tur viss bija pa īstam.

Otrā pieturvieta bija pāris kvartālus tālāk – Melngalvju nams. Tajā ar projekta “Latvijas skolas soma” atbalstu gida pavadībā apskatījām Melngalvju nama ekspozīciju, klausījāmies melngalvju leģendas un iepazinām brālības dzīvesveidu, kas ir “izdzīvojis” līdz pat 21. gadsimtam. Apmeklējuma laikā izstaigājām 14. gadsimta vēsturiskos pagrabus, ikviens izkalām savu Melngalvju biedra monētu. Iepazināmies ar iespaidīgo sudraba kolekciju un apskatījām greznās svinību zāles, visas ekspozīcijas laikā guvām ieskatu Rīgas un Melngalvju nama vēsturē.

Trešā pieturvieta bija Saeima. Par šo iespēju esam pateicīgi mūsu skolas absolventam, tagad Saeimas deputātam, Mārtiņam Daģim. Iepazināmies ar Saeimas deputātu, Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāju Dāvi Mārtiņu Daugavieti, kurš ir viens no jaunākajiem Saeimas deputātiem. Apskatījām Saeimas nama telpas, sēžu zālē pasēdējām Mārtiņa Daģa krēslā, apmeklējām Saeimas bibliotēku un uzzinājām daudz interesantu faktu par mūsu valsts likumdevējiestādi un deputātu darbu tajā. Ekskursijas noslēgumā baudījām pusdienas Saeimas ēdnīcā.

Pēdējā pieturvieta bija Toss Boulinga Halle, kur divu stundu garumā baudījām aktīvo atpūtu.

11. klases audzinātāja Ingrīda Bērziņa