Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkurss “Zaļais, kur esi!?”

LT-zalais-kur-esi-info

Šogad Lielā Talka notiks 22. aprīlī, kad visā pasaulē tiks atzīmēta Zemes diena. Lielās Talkas ietvaros tiek izsludināts konkurss “Zaļais, kur esi!?”, kurā meklē īsteni zaļi domājošu jaunieti.

Konkursa noteikumi
Konkursā var piedalīties jebkura vecuma dalībnieks/dalībnieki – individuāli vai kolektīvi. Dalībniekiem nav nekādu vecuma vai cita veida ierobežojumu.
Dalībniekam/dalībniekiem vai kolektīvam ir jābūt pieejamam, aktīvam sociālo tīklu kontam (FB, Instagram, Tik-Tok).
Konkursa sākums: 15. februāris
Beigas: 31. maijs
Balva: 300 EUR dāvanu karte vai naudas pārskaitījums, ja konkursā piedalās kolektīvs kā juridiska persona.

● Konkursam ir jāizveido līdz 1 min garš videoklips – sižets, kurā radoši un iedvesmojoši tiktu atspoguļoti videi draudzīga un atbildīga cilvēka principi vai aktivitātes, domas, aicinājumi, paraugdemonstrējumi, rīcība vai kas cits, kas varētu iedvesmot klipa skatītājus būt zaļam.
● Klipam ir jāpievieno 2 tēmturi – #zalaiskuresi un #lielatalka. Tiem ir jābūt pievienotiem pašā videoklipā un pavadošajā tekstā, izvietojot klipu savā sociālajā kontā.
● Konkursa dalībniekam ir jāpieseko Lielās Talkas konkrētajam sociālajam kontam (FB, Instagram vai TikTok), kurā pretendents izvieto savu video.
(Piebilde – video veidošanā var tikt izmantotas MI (Mākslīgā Intelekta) piedāvātās idejas un to risinājumi).

Uzvarētājs tiks noteikts pēc diviem kritērijiem:
pirmais – žūrijas vērtējums, kurā izvērtēs video sižeta atbilstību tēmai,
otrs kritērijs – pēc visvairāk savākto atzinības zīmju (sirsniņa, īkšķītis u.c.) skaita konkrētajā kontā. Ja video tiks izvietots vairākos vienas personas kontos, tad tas konkursā tiks vērtēts pēc lielākās atzinības zīmju piederības attiecīgajam kontam. Viena persona var veidot vairākus klipus – attiecīgi tos atsevišķi ievietojot savos sociālajos kontos ar atbilstošajiem tēmturiem.

Uzvarētāja paziņošana un apbalvošana notiks rudens Pasaules talkas (WorldCleanUpDay) ietvaros 16. septembrī kādā no tās publiskajiem mediju pasākumiem. Labākos un atbilstošākos videoklipus Lielā Talka pārpubliskos savos sociālajos kontos un mājaslapā www.talkas.lv, kā arī to autori tiks pieminēti preses relīzē.
Ja ir radušies jautājumi vai neskaidrības, rakstīt var uz e-pastu talkas@talkas.lv ar norādi KONKURSAM Zaļais, kur esi!