Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pieredzes apmaiņā uz Rīgas pili

PHOTO-2022-11-15-22-35-07
2022. gada 12. novembrī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī bija aicinājis Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltītā skolēnu radošo darbu konkursa dalībniekus, kuri piedalījās sarunā “Vai viegli būt prezidentam demokrātijā?”.

Pasākumā bijām vairāk nekā 350 jauniešu no dažādām Latvijas skolām. Sarunas mērķis bija noskaidrot Valsts prezidentu lomu valsts dzīvē, darbību. Jauniešiem bija iespēja uzdot savus jautājumus pašreizējam prezidentam Egilam Levitam, gan Valdim Zatleram (2007-2011). Jautājumi bija nopietni, saistībā ar vides problēmām, valsts ģeopolitisko situāciju un arī humora caurstrāvoti.

Pasākuma noslēgumā sekoja Latvijas vēsturē balstīts koncertstāsts “Savējs. Mūsos pašos”, kurā tika akcentēta LR Satversmes un Valsts prezidenta institūcijas simtgade.
Liels paldies Pļaviņu vidusskolas vēstures skolotājai Ivetai Krastiņai par iesaistīšanu konkursa darba veidošanā. Novēlu arī saviem skolasbiedriem piedalīties konkursos, jo tā vienmēr ir jauna pieredze, zināšanas un gandarījums par paveikto!

Ieva Ambaine 11. klase