Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pļaviņu vidusskolas skolēnu un darbinieku testēšana uz Covid-19

Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” (09.06.2021.) 40.2 punkts nosaka, ka pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē klātienē var piedalīties nodarbinātie un izglītojamie ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vai ar apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu.
Pļaviņu vidusskola organizē skolēnu un darbinieku testēšanu atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē publicētajam algoritmam, testēšana tiks veikta trešdienās (izņemot 30. augustu, kad tiks testēti skolēni, kuri objektīvu iemeslu dēļ nevarēja ierasties 25. augustā).
Ja skolēns vai darbinieks atgriežas skolā pēc prombūtnes vai neiekļaujas testēšanas grafikā, ne vēlāk kā 48 stundu laikā pirms ierašanās skolā Covid-19 testu veic laboratorijā “BIOR”, kura sadarbojas ar Pļaviņu vidusskolu un kurai ir nodoti skolēna un darbinieka dati. Pozitīva Covid-19 testa gadījumā laboratorija par to informē skolu.
Paldies skolēniem un vecākiem par sapratni un atsaucību testēšanas norisē – esam saņēmuši apstiprinājumu, ka 25. augustā visi 353 veiktie testi ir negatīvi.
Laboratorija lūdz ar sapratni un pacietību gaidīt individuālos testa rezultātus, sistēmas pilnveidošanas dēļ iespējama kavēšanās.

Veselību vēlot – Pļaviņu vidusskolas direktore Ilze Luksa