Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

konkurss “Dziedošā klase”

Nāc kopā ar mums, modināsim pavasari! Dzelteno saulīti ar smaidiem, lai spoži stariņi tai! Sanāksim kopā, izplaucēsim pumpurus un ziedus! Noglāstīsim, sasildīsim, zemi no miega modināsim, lai dzīvā radībiņa sajustu, ka laiks lēkt, rāpot un čivināt!
Tas taču tik vienkārši ir, smaidi, priecājies un dziedi! Paskaties, un viss jau gaida, lai no miega pamostos! Nāc, kopā nāc! Nāc un dziedāt sāc! Nāc skaties, mums viss izdosies!
Un mums tiešām izdevās 9.martā pieskandināt skolas Svinību zāli, kad notika ikgadējais konkurss klasēm „Dziedošā klase”. Šogad, skolas jubilejas gadā, arī žūrija bija īpaša – tie bija skolas dažādu gadu absolventi – Imants Siliņš, Mārīte Dauškane, Astrīda Davidova, Kristīne Rulle, Kristīne Ginaite.
Klašu izvēlētais repertuārs bija ļoti daudzveidīgs gan muzikālajās noskaņās, gan paustajās domās, tāpēc žūrijai bija grūti vienoties par labākajiem priekšnesumiem. Tomēr, kā jau katrā konkursā ir uzvarētāji un zaudētāji, tā arī šeit kāds bija skanīgāks, atraktīvāks un saliedētāks. Pēc visu punktu saskaitīšanas 1.-4.klašu grupā visaugstāko vērtējumu ieguva 3.b klase ar dziesmu „Kad mazā sirsniņa lūdz” (audzinātāja Sarmīte Meldere), 5.-7. klašu grupā nepārspēti palika „Jautrie pavāri” 5.b klases izpildījumā (skolotāja Ingrīda Bērziņa), bet 8.-12. klašu grupā ar teatralizētu priekšnesumu izcēlās dziedošā 12. klase, kas mums visiem atgādināja, ka esam „Made in Latvia”. Ar pārējiem rezultātiem var iepazīties šeit.
Lai gan uzvarētājs ir tikai viens, tomēr katrs no mums var būt gandarīts, ka ir sev un citiem izdevies radīt prieku, pārkāpt vēl kādam „negribu, neprotu” un pierādīt, ka dziedāt var visi.
Lai mums visiem patīkamiem mirkļiem piepildīts skolas jubilejas gaidīšanas laiks!

Preses ministrija.