Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Erudīts `2018” vidusskolēniem

Erudīts, Pļaviņu novada ģimnāzija

Direktora vietniece izglītības jomā Lana Ivanova

2018.gada 6.marta pēcpusdienā vidusskolas skolēni pulcējās skolas svinību zālē uz ikgadējo konkursu “Erudīts 2018”, kurš šogad pēc ilgāka pārtraukuma tika organizēts kā individuāls nevis komandu konkurss. Konkursā piedalījās: Violeta Adamoviča, Karīna Davidova, Letīcija Janoviča, Beāte Kaņepēja, Anete Kapteine, Gints Kapteinis, Agate Krista Kriņicka, Lineta Lauva, Laine Liepiņa, Agate Mežmale, Rainers Milsons, Edvards Silagailis un Arvis Vaivads. Starp konkursa kārtām jauniešiem bija sevi nedaudz jāprezentē, pastāstot par sevi un savu dzīves moto.
Konkurss iesākās ar vispārīgu testu, kurā konkursa dalībniekiem bija jāatbild uz dažnedažādākajiem jautājumiem, kam sekoja vēstures, sociālo zinību un sporta metodiskās komisijas sagatavots konkursa uzdevums “Lepojamies ar….”. Konkursa turpinājumā matemātiski praktisks uzdevums “Tangramas”. Savas valodas zināšanas konkursa dalībniekiem bija jāparāda svešvalodu metodiskās komisijas sagatavotajā uzdevumā “Svinamās dienas”, bet latviešu valodas un literatūras metodiskā komisija bija sagatavojusi testu, kurā tika pārbaudīta gan pareizrakstība, gan plašās zināšanas literatūrā. Lai pārbaudītu savu erudīciju mākslas jomā, konkursa dalībniekiem bija jāatpazīst mākslas darbu autori, bet muzikālās zināšanas bija iespēja pārbaudīt gan nosaucot slavenu komponistu dzimteni, gan atpazīstot muzikālajos skaņdarbos izpildītāju balss grupas. Dzirdēto un redzēto dabaszinātņu priekšmetos varēja likt lietā testā, kuru bija sagatavojuši dabaszinību metodiskās komisijas skolotāji.
Aktīvi piedaloties visās konkursa kārtās, skolēni apliecināja savu erudīciju, zināšanas, radošumu, atjautību.
Sīvā konkurencē tika noskaidroti konkursa rezultāti: 1.vietu ieguva Letīcija Janoviča (59,5 punkti), 2.vietu ieguva Karīna Davidova (54,5 punkti), 3.vietu ieguva Anete Kapteine (49,5 punkti). Godalgoto vietu ieguvējas saņēma piemiņas balvas ar skolas jubilejas logo. Ar konkursa rezultātiem var iepazīties šeit.
Vēlos teikt lielu paldies mācību priekšmetu skolotājiem par sagatavotajiem daudzveidīgajiem uzdevumiem! Paldies žūrijas komisijai, kuras sastāvā veiksmīgi un operatīvi darbojās Iveta Krastiņa, Mārīte Skrabutena, Evita Valdberga, Velta Rulle, Ira Ņikiforova, Vija Miķelsone, Indra Ozoliņa, Aiga Bērziņa, Olga Krasutina, Iveta Briede. Paldies par sniegto atbalstu konkursa veiksmīgai norisei Gintam Balodim, Jolantai Nīcgalei!

Uz tikšanos konkursā “Erudīts ‘2019”!