Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Aizraujoša diena Madonā, mācību gadu noslēdzot!

Sanita Placēna,
6.a klases preses nodaļas vadītāja

gailisŠā gada 29.maijā mēs, 6.a un 6.b klases, devāmies  mācību ekskursijā uz Madonu.

Pirmā pieturvieta bija “Madonas karameles”, kurā mēs  vērojām, kā gatavo karameles, kā arī izmēģinājām paši tās gatavot Lauras un Ingūnas vadībā. Tas bija interesanti un grūti! Tālāk devāmies gides Sanitas vadībā stundu garā ekskursijā pa Madonu, lai dzirdētu interesantus stāstus. Gides vadībā mēs devāmies pie pirmā objekta – ozola. Vietas, no kuras tika izsūtīti cilvēki. Iepazinuši šo madoniešiem svarīgo objektu, mēs devāmies tālāk pie pilsētas simbola –  gaiļa.

Gailis tiek uzskatīts par gaismas nesēju, jo tā dziesma nozīmē saullēktu un nakts beigas, tādēļ tik svarīgs madoniešiem ir gailis. Ļoti interesanti bija tas, ka, ejot pa Madonas ielām,  mēs redzējām daudz un dažādus gaiļus, piemēram, pie mūzikas skolas bija gailis, kam rokā  trompete ,savukārt,  pie mākslas skolas – gailis, kas tura otu un krāsu paleti.

Pie katra objekta mums gide  uzdeva jautājumus  par apskates vietām pilsētā, pareizi atbildot,  mēs saņēmām simbolisku uzlīmi. Piemēram, viens no uzdevumiem bija atpazīt un atrast no  3 mājām to ēku ,kura kādreiz bijis cietums. Visas mājas bija ļoti līdzīgas, taču mēs tomēr atradām  pareizo māju, par to  bijām gandarīti. Ejot pa Madonu,  mēs apskatījām arī daudzu ievērojamu personību pieminekļus, arī  slavenā operdziedātāja Jāņa Zābera un rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa. Tālāk mēs devāmies meklēt 3 strūklakas.

Pirms strūklakām mēs apstājāmies pie Skolas ielas, kur, izrādās,  atrodas  visas Madonas skolas.  Skolas iela tika izveidota vēl pirms bija radusies Madona kā pilsēta .Viena no skolam bija viena no pirmajām trīsstāvīgajām mājām pilsētā, kas bija ļoti liels un svarīgs notikums. Pirms strūklaku meklēšanas uzzinājām, ka Ilzes Indrānes romāna „Lazdu laipa ” ir arī dabā izveidota. Pa to arī gājām. Visbeidzot mēs atradām strūklakas, kas bija ļoti skaistas. Viena no skaistākajām strūklakām  bija pie Mīlestības gravas.

Godam atraduši strūklakas, varējām nedaudz atpūsties. Pēc mazas atpūtas pienāca brīdis vissportiskākajam etapam ekskursijā – peintbolam, ko visi tik ļoti gaidīja ar nepacietību. Atbraukuši uz peintbolu,  nedaudz uztraucāmies. Vieta, kur tas viss notika, bija ļoti mājīga un skaista. Sākumā spēlēja puiši. Kā jau īstiem sportistiem, viņiem gāja ļoti jautri un vienlaicīgi nopietni. Meitenes arī neatpalika. Kopā bija 5 spēles gan meitenēm, gan puišiem. Gan puiši, gan meitenes dalījās divās komandās: melnajā un sarkanajā. Mēs guvām neaizmirstamas emocijas, bijām laimīgi un priecīgi. Labprāt atkārtotu šo spēli, jo tā tiešām bija interesanta un aizraujoša. Arī laiks mūs lutināja un nelija, par to bijām priecīgi.

Paldies “Madonas karameļu” darbiniekiem, gidei, peintbola instruktoram un šoferim. Protams, paldies mūsu skolotājām Armandai Lasmanei un Ritai Jakovļevai un mūsu mīļajiem vecākiem, kas mūs rosināja piedalīties šajā mācību ekskursijā, un klasesbiedriem par jaukām emocijām piepildītu dienu!