Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Projekta “Mammadaba”" Meža ekspedīcijā ” Tomē

Mikus Briežkalns, 6.a klases skolnieks

 

2017.gada 21.aprīlī 6.a un 9.a klases devās ekspedīcijā uz mežu Ķeguma novadā Tomē. Lai gan rīts bija lietains, tas nemazināja mūsu vēlmi doties mežā. Mēs bijām priecīgi, jo varējām izbaudīt dienu ārpus skolas un uzzināt kaut ko jaunu par mežu un tajā notiekošo.

Ķeguma pusē mūs sagaidīja 2 jaukas meitenes – Anda un Renāte, kuras mums pastāstīja par plānoto ekspedīciju, tika iedotas lentītes, ko apsiet rokām, un tad devāmies mežā. Bija vairākas ekspedīcijas stacijas, kurās mūs sagaidīja dažādi uzdevumi. Kādā stacijā bija jāatpazīst lietas, kuras ir izgatavotas no koka un kuras no cita materiāla. Piemēram, ģitāra, pārslas, skaidas un dažādas citas lietas. Citās stacijās bija jāiestāda savs koks, mācīja, kā atpazīt koka vecumu, pētījām zāles krāsas dažādību, atpazīt kokus pēc mizas. Pēdējā stacijā mums stāstīja par koku izzāģēšanu, to nozīmi un ietekmi pasaulē, kā arī mācījāmies pazīt meža dzīvnieku pēdas.

Šī ekspedīcija bija ļoti izzinoša, aizraujoša un interesanta. Paldies programmas “Mammadaba” organizatoriem par doto iespēju izzināt un iepazīt meža pasauli, skolotājām Armandai un Lanai  par to, ka bija kopā ar mums šajā ekspedīcijā, mūsu vecākiem par atbalstu un mudināšanu mūs iesaistīties  Latvijas Valsts meža rīkotajās aktivitātēs un projekta koordinatorei skolā S. Fjodorovai!