Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Čekpoints „ESAM EIROPĀ”

Š.g. 10. maijā mēs, politkluba dalībnieki, sarīkojām čekpointu „ESAM EIROPĀ”, kas veltīts Eiropas Savienībai. Mūsu mērķis bija iepazīstināt skolēnus no 6.-12. klasei par to, kas tad īsti ir Eiropas Savienība un pēc tam savas zināšanas pierādīt praktiski – čekpointā. Čekpointā piedalījās 7.b, 8.a, 9.a, 9.b, 10. un 12. klašu komandas 4 cilvēku sastāvā, kā arī 6.b klases skolnieks V.Apolons.

Klasēm bija jāiziet 7 kontrolpunkti, un katrā no tiem – dažādi uzdevumi. 1. kontrolpunkts – uzdevums ar sporta aktivitātēm (Kristaps Mežmalis un Gints Kapteinis), 2.kontrolpunkts – Eiropas valstu atpazīšana (Rēzija Līna Upeniece un Annija Bērziņa),  3. kontrolpunkts – „klusie telefoni” (Džesika Nikaļuka, Kristīne Činka), 4. kontrolpunkts – ES dalībvalstu atrašana kartē (Rainers Milsons  un Daniels Jerofejevs),  5. kontrolpunkts – (Rūta Vanaga , Paula Sondore),  6. kontrolpunkts – dažādu ES dalībvalstu tautas deju atpazīšana (Igors Babaks), 7. kontrolpunkts – viktorīna (Karīna Davidova un Lineta Lauva).

Komandai tika izsniegti attēli ar  kontrolpunktu atrašanās vietu, un tad katra komanda ar minūtes intervālu uzsāka dalību čekpointā. Ikvienā kontrolpunktā par pareizi izpildītiem uzdevumiem komanda saņēma papildus punktus, bet par nepareizu atbildi – 5 sekundes pie kopējā komandas čekpointa veikšanas laika.

Čekpointa laikā bija vērojama komandas saliedētība, jo katru uzdevumu komanda veica kopā, viens ar otru konsultējoties un kopīgi nonākot pie pareizajām atbildēm.

Apkopojot rezultātus nākamajā dienā apbalvojām uzvarētājus.

6.-8.klašu grupā  1. vieta – 8.a klasei ( kapteinis Aivars Skābarnieks), 2. vietu izcīnīja  7.b  klase ( kapteinis Agate Cukanova), bet 3.vietu – 6.b klases skolnieks Vilmārs Apolons. Savukārt 9.-12. klašu grupā  3. vietu izcīnīja 10. Klase ( kapteinis  Samanta Djubina), 2. vietu – 9.a klase ( kapteinis Genādijs Circins), bet 1. vietu izcīnīja 12. klases komanda ( kapteinis Diāna Bariņa). Pateicību par piedalīšanos saņēma 9.b klases komanda ( kapteinis Matīss Ķirsis).

Esam ļoti pateicīgi visiem, kuri izrādīja interesi un piedalījās mūsu rīkotajā čekpointā!

Politkluba dalībniece 10.klases skolniece Rēzija Līna Upeniece