Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pļaviņu novada 9. klases piedalījās Eiropas Parlamenta projektā “Garšīgie likumi”

Eiropas Parlaments 2015.gadā uzsāka projektu “Garšīgie likumi”, aicinot iesaistīties un sadarboties skolotājus, skolēnus un pārtikas nozares ekspertus. Projekta mērķis – informēt par ikvienam iedzīvotājam saistošiem Eiropas Parlamenta lēmumiem pārtikas drošības un patērētāju tiesību jomās.

Šajā mācību gadā, laika posmā no oktobra līdz aprīlim 9. klases skolnieces iesaistījās Eiropas Parlamenta projektā “Garšīgie likumi”, kura laikā skolēni iepazinās ar tēmām par ĢMO, jauno pārtiku un alergēniem pārtikā. Projekta laikā notika teorētiskās un praktiskās nodarbības.

4. aprīlī notika noslēguma pasākums, kurā piedalījās viesi no Eiropas Parlamenta, preses un SIA “Liepkalni”. Ievadvārdus teica Jolanta Bogustova – Eiropas Parlamenta Informācijas biroja sabiedrisko attiecību pārstāve; par pārtikas drošību. Par aktualitātēm un modernajām tendencēm pārtikas ražošanā stāstīja SIA Liepkalni pārtikas tehnoloģe Aina Linde. 9. klašu meitenes Beāte, Līva, Karīna, Agate un Lineta izteica savus secinājumus  par pārtikas drošību Latvijā un prezentēja plakātus par apgūtajām tēmām. Pasākuma kulminācija bija ēdienu degustēšana, jo visi dalībnieki varēja nogaršot čia pudiņu, sieru ar Grieķu sierāboliņu, kā arī Latvijas jaunumu – ābolu miltiem, no kura tika gatavots Lieldienu ēdiens pasha!

Mācību noslēgumā skolēni dalījās ar gūtajām zināšanām, uzdeva jautājumus un kopā ar ekspertiem diskutēja par pārtikas drošību Latvijā.

9. klases aktīvistu grupa