Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Esam savākuši 321 kg izlietoto bateriju!

k10705674Paldies, par atsaucību izlietoto bateriju vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”. Kopīgiem spēkiem esam savākuši 321 kg izlietoto bateriju. Prieks, ka šķirojat atkritumus un saprotat, ka izlietotajām baterijām dabā nav vietas.
Baterijas, kā zināms, satur smagos metālus un toksiskas vielas, nonākot izgāztuvēs, tās nodara lielu kaitējumu apkārtējai videi un mūsu veselībai. Bateriju ražošanā izmanto dažādus metālus un to savienojumus, no kuriem zināmākie ir varš, niķelis, cinks, mangāns, nātrijs un kālijs. Visbīstamākais no visiem iepriekš minētajiem metāliem cilvēka veselībai ir kadmijs, kurš uzkrājas nierēs, matos un kaulaudos. Jaunāko bateriju ražošanā izmanto arī tādus retos metālus kā titānu, litiju, rubīdiju, lantānu un citus. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi nepieļaut baterijās esošo bīstamo vielu nonākšanu vidē – ūdeņos, augsnē, dzīvniekos un beigu beigās arī pārtikā.
Paldies 3. b klasei par savāktajiem 78 kg, 7. b klasei par 49 kg, un 10. klasei par 36 kg, paldies ņiprajiem 1. b klases dabas mīļotājiem jūs esat savākuši 31 kg un 6. a klase 22 kg.
Pati aktīvākā izlietoto bateriju vācēja ir Ludmila Pogodajeva no 3.b klases ar savāktajiem 58 kg, otrs aktīvākais ir Artis Lakstīgala no 10. klases ar 33 kg un trešais ir Helmuts Vītols no 7. b klases ar  31 kg.
Izlietoto bateriju vākšanas konkursa rezultātu  tabulu varat skatīt šeit