Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

UNESCO nedēļa mūsu skolā veiksmīgi aizvadīta

unesco UNESCO-nedelas_logo_2016

Ilze Seipule, UNESCO ASP koordinatore

No 10. līdz 16.oktobrim visā Latvijā notika UNESCO nedēļa, kas bija veltīta 25.gadadienai kopš Latvija pievienojās Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai (UNESCO). Pirms 25 gadiem, 1991.gada 14.oktobrī, oficiālā valsts uzņemšanas ceremonijā UNESCO galvenajā mītnē Parīzē tika ienests Latvijas karogs un Latvija tika uzņemta lielajā pasaules valstu saimē. Latvijas pievienošanās šai organizācijai bija nozīmīgs solis valsts tēla veidošanā un visai pasaulei apliecināja stingru apņemšanos turpmāk darboties miera kultūras un starpkultūru dialoga sekmēšanā, nabadzības mazināšanā un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā ar izglītības, zinātnes, kultūras un komunikācijas un informācijas palīdzību.

Arī mūsu skolā ar daudzveidīgiem pasākumiem atzīmējām šo Latvijai tik nozīmīgo gadskārtu. Pļaviņu novada ģimnāzijas vārdu varējām lasīt dažādos masu medijos publicēto iestāžu sarakstā, kuras iesaistās UNESCO nedēļas organizēšanā, aicinot ikvienu cildināt UNESCO Latvijas dārgumus. UNESCO nedēļas ietvaros mūsu skolā tika organizētas šādas aktivitātes:

Latvijā UNESCO nedēļa tiek rīkota kopš 2011.gada. Mūsu skolā to plašāk atzīmējām otro gadu. Domāju, ka mums izdevās izcelt UNESCO akcentētās vērtības gan starptautiskā, gan nacionālā mērogā, iedvesmoties no tām, kā arī pamatīgāk iepazīt mantojumu sev līdzās.