Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Olimpiskā diena 2016

olimpiska_diena_logo

23. septembrī Pļaviņu novada ģimnāzijas 1.-12. klašu kolektīvi un skolotāji aktīvi piedalījās sportiskās aktivitātēs Olimpiskās dienas ietvaros. Šī gada pasākums atšķīrās ar to, ka skolas stadionā notika būvdarbi, tāpēc skolēni Olimpisko deju „Čaļi” (grupas “Musiqq” pavadījumā) izpildīja teritorijā pie dambja Daugavas ielā 50. Nedēļā no 16. līdz 22. septembrim sporta stundās visās klašu grupās notika Sporta nedēļas aktivitātes.

Šogad “Olimpiskās dienas 2016” devīze Latvijā bija “Padod bumbu!”, tā bija veltīta Olimpiskā sporta veida – volejbola popularizēšanai”. Volejbols Latvijā vienmēr ir bijis populārs sporta veids. Arī mūsu skolas 5.-12. klašu skolēni sacentās savā starpā draudzīgā cīņā vairākos volejbola setos dažādās klašu grupās. Priecē, ka Olimpiskā diena kļūst arvien populārāka ne vien mūsu skolēnu vidū, bet arī citās Latvijas skolās, kur dalībnieku skaits turpina pieaugt. Šajā gadā Latvija Olimpiskajā dienā pulcēja 123 353 dalībniekus, kas startēja 531 norises vietā, tostarp Pļaviņās – olimpiešu un sportistu pilsētā.

“Olimpiskās dienas 2016” norises vietās pasākums 23.septembrī sākās ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis bija dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Pēc aktīvās daļas sākās apbalvošana:

Šī gada Olimpiskās dienas mērķis – popularizēt nezūdošās sporta vērtības – draudzību, cieņu un izcilību, ko mūsu skolēni parādīja godam, esot vienotā sporta garā un atbalstot savējos, kā arī mudinot citus paveikt vairāk.

            Paldies par aktīvu dalību sakām skolēniem, skolotājiem, kā arī sporta skolotājiem, kas veica atbildīgu darbu – tiesāšanu!

Uz tikšanos Olimpiskajā dienā 2017!

Pļaviņu novada ģimnāzijas Preses ministrija