Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Mobilais zināšanu ekspresis 2016”

eiropa eiropa_1

Šī gada 20.aprīlī skolā viesojās pārstāvji no Latvijā organizētās akcijas “Mobilais zināšanu ekspresis” – Kaspars Blūms Blūmanis, Jogita Pūpola-Some, Lucavsalas kopienas izveidotājs Kaimiņu Zaķis Emīls un Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš. Ir svarīgi mūsu paaudzē stiprināt zināšanas par ES,  radīt apziņu, ka līdz šim sasniegtais ir atkarīgs arī no šodien pieņemtiem lēmumiem. Īpaši būtiski tas ir tagad, laikā, kad dzīves vērtības tiek apšaubītas. Jāsaprot, ka Eiropas Savienība ar labumiem, kas mums šķiet pašsaprotami, ir gadu desmitiem ilga darba rezultāts.

Pamatskolas un vidusskolas audzēkņiem par Eiropas Savienības aktualitātēm, kas skar jauniešu ikdienu, pastāstīja Andris Gobiņš, iepazīstinot skolēnus ar mobilitātes iespējām mūsdienu Eiropas Savienībā. Apmaiņas programmas, dažādi projekti, Eiropas brīvprātīgais darbs, mācības- viss motivētiem un atraktīviem jauniešiem. Pateicoties ES iespējām, arī Latvija iesaistās daudzos finansiālos projektos, no kuriem gūst labumu. Mūsu skolā ar audzēkņiem savā pieredzē dalījās pasākumu vadītāja-Jogita Pūpola, kura domā, ka, ja ir mērķis, ja ir vēlme un interese- viss izdosies,  Eiropas Savienības sniegtās iespējas var tikai palīdzēt to īstenot un pilnveidot. “Galvenais ir ticēt sapnim un nepadoties’’, saka Lucavsalas kopienas izveidotājs Emīls Zaķis. Lucavsalas Ekokopiena ir radīta, lai veidotu jaunu, alternatīvu, veselīgu un dabai draudzīgu dzīvesveidu un saglabātu Rīgas Zaļo Zonu- Lucavsalas Dārzus.  Emīls pastāstīja, cik pārliecināts viņš bija par to, ka viss izdosies, lai gan sākumā valsts neatbalstīja Emīla ideju par kopienas izveidošanu. Tomēr Emīls panāca valsts piekrišanu un atbalstu kopienas izveidošanai. Mobilā zināšanu ekspreša tūres vadītājs ir Kaspars Blūms jeb Kašers, kurš skolēnus aicināja piedalīties Eiropas dienas eksāmenā, kas norisināsies 9.maijā. Kaspars skolēnus rosināja piedalīties arī atraktīvā fotokonkursā šī projekta ietvaros. Kas zin- varbūt varam uzvarēt Supervaroņus?

Paldies direktores vietniecei Ilzei Seipulei par pasākuma organizēšanu, akcijas pārstāvjiem, kas jauniešiem sniedza jaunas zināšanas par ES,  sacīja iedvesmojošus vārdus  turpmāko dzīves mērķu attīstībai. Paldies par iespēju  atraktīvā vidē sajust,  sadzirdēt  un iepazīt Eiropas Savienību.

Dziedātāji, sportisti, politiķi, skolotāji kārtos Eiropas eksāmenu. Nestāvi malā-piedalies! Izaicini savu supervaroni, pārspēj to un iegūsti balvas!

Skolas preses ministrija