Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

5.a klases skolniece Una Ivanova – Pļaviņu novada vēstnese Latvijas televīzijas erudīcijas spēlē „Gudrs, vēl gudrāks”

A.Lasmane, 5.a klases audzinātāja,
latviešu valodas, literatūras, sociālo zinību skolotāja

logoBiju gandarīta, ka mana skolniece Una Ivanova izturējusi atlases kārtu un uzaicināta uz TV spēles „Gudrs, vēl gudrāks” 5.klašu pusfinālu. Uz atlases kārtu tika iesniegtas 370 5.klašu skolēnu anketas, bet uz spēli uzaicināti tikai 36 skolēni, starp kuriem bija arī mūsu Una. Uzzinot šo patīkamo pārsteigumu, Unas klasesbiedri – līdzjutēji sagatavoja trīs plakātus un atbalstīja viņu spēles laikā. Daudzkārt TV ierakstos redzēto varējām skatīt klātienē un gūt pieredzi par to, kā notiek filmēšana. Jautājumi bija dažādi. Tie bija gan par valodniecību, gan par dabaszinībām, gan par sportu. Pirmajā kārtā, kurā startēja 12 5. klašu skolēni bija 10 jautājumi. Pēc pirmās kārtas 4 skolēniem, tajā skaitā Unai, bija vienādi rezultāti, ar papildjautājumu par augstāko metāla pūšaminstrumentu, Una iekļuva 2. kārtā, kurā bija 8 jautājumi, šī kārta  bija ļoti veiksmīga, jo  viņa uzrādīja otro labāko rezultātu, iekļuva arī 3. kārtā, bet tā šoreiz neizdevās tik veiksmīga, kā gribējās, tomēr Una ieguva spēles pieredzi un jaunas zināšanas. Spēli ar Unas piedalīšanos skatīsimies 13. maijā. Arī es, skatoties skolnieces veikumu, guvu jaunu pieredzi un zināšanas. Svarīgi ir tas, ka Pļaviņu novada un skolas  vārds ir ierakstīts starp erudītākajām vietām Latvijā.

Una dalās iespaidos par šo dienu: „Mēs devāmies ceļā jau agri no rīta, jo mana filmēšana bija plānota plkst.10.00. Es ļoti priecājos par savu sniegumu, ka es tomēr pieteicos un tiku šajā konkursā. Liels paldies maniem vecākiem un skolotājai, kas mudināja mani pieteikties spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”. Paldies arī maniem klases biedriem, īpaši Mikum, Mikusam, Samantai, Alisei, Sanitai, Ričardam, Nikolajam, Sabīnei, Anastasijai un Samantas mammai Ingūnai, kas brauca ar mani uz filmēšanu un atbalstīja. Šajā spēlē mūsu novads tika pārstāvēts pirmo reizi un esmu gandarīta, ka tā biju es, kura pārstāvēja mūsu novadu. Neskatoties uz to, ka netiku finālā, man tā bija liela pieredze un sasniegums valsts mērogā. Piedaloties spēles ierakstā, mēs uzzinājām, kā viss tiek filmēts,  ka tā nav stunda ar astīti, ko parāda televīzijā, bet tas aizņem lielāko dienas daļu. Dalība spēlē “Gudrs, vēl gudrāks” bija lielisks piedzīvojums!”.

Paldies Unas ģimenei, īpaši vecākiem Lanai un Aivaram Ivanoviem par sniegto atbalstu, iedrošinot Unu jauniem izaicinājumiem, Unai paldies par uzdrošināšanos, skolas direktorei Ritai Polei par atbalstu, lai mēs nokļūtu spēlē, skolotājiem, kas Unai palīdzēja un palīdz sasniegt iecerēto, īpaši sākumskolas skolotājai Ilonai Lazdai, paldies Unas klasesbiedriem, skolasbieriem, kas uzmndrināja un vēlēja izdošanos konkursā. Lai  2016./2017. m.g. veiksmīgs mūsu skolas jauniešiem, kas uzdrošināsies piedalīties un iekļūs Latvijas skolu erudītāko skolēnu vidū!