Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Koncerts “Danči Daugavas krastā”

2016.gada 26.februāris Pļaviņu novada ģimnāzijas vēsturē ieies kā aizsākums jaunai tradīcijai. Mūsu skolas 10.-12.klašu tautas deju kolektīvs ierosināja organizēt skolā deju sadanci. Domāts – darīts! Otrā semestra sākumā tika uzsākta aktīva gatavošanās pasākumam – ielūgumu izsūtīšana kaimiņu novadu deju kolektīviem, programmas sastādīšana, darbu sadalīšana pasākumam.
Deju sadancis „Danči Daugavas krastā” pulcēja kolektīvus no četriem novadiem: Aizkraukles kultūras nama 10.-12.klašu deju kolektīvu “Zeļļi” (vadītāja Una Stakle, asistents Raimonds Porietis), Vecbebru profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas deju kolektīvu “Kāre” (vadītāja Sarmīte Plūme), Aizkraukles novada ģimnāzijas 9.-10.klašu deju kolektīvu “Aņģis” (vadītāja Gita Skudra), Skrīveru novada kultūras nama 5.-9. un 10.-12.klašu deju kolektīvus (vadītāja Gita Skudra), Vecbebru profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas 5.-9.klašu deju kolektīvu  (vadītāja Inta Balode) un, protams, mājiniekus –  Pļaviņu novada ģimnāzijas 7.-9. un 10.-12.klašu deju kolektīvus (vadītāja Ineta Reitere).
Sadancī skatītājiem un pašu dejotāju vērtējumam tika nodotas 22 latviešu tautu dejas. Ikviens kolektīvs izpelnījās aplausus ne tikai priekšnesuma beigās, bet jau dejas laikā. Liels prieks par vecākiem, kuri mūs atbalstīja un atrada laiku, lai nedēļas nogalē būtu kopā ar saviem bērniem viņiem tik nozīmīgā pasākumā. Žēl, ka citos darbos bija aizņemti mūsu dejotāju skolas biedri un skolotāji, bet ceram, ka nākamie koncerti un pasākumi tomēr pulcēs plašāku auditoriju.
Pēc koncerta deju kolektīvu dalībniekus uz kopīgu lustēšanos aicināja Pļaviņu novada ģimnāzijas vokāli instrumentālais ansamblis „Skolas blice” (vadītājs Gints Balodis). Esam gandarīti par labajiem vārdiem, kuri tika izteikti no deju kolektīvu vadītāju puses par pasākuma organizāciju un koncerta vadītāju profesionalitāti. „Dančus Daugavas krastā” vadīja mūsu 2014.gada absolvente Līga Āboliņa un 2015.gada absolvents Gvido Sirmais.
Esam aizsākuši jaunu un skaistu tradīciju – deju kolektīvu ikgadējo sadancošanos „Dančos Daugavas krastā” Pļaviņu novada ģimnāzijā. Esam tikai pašā ceļa sākumā, bet kurp un kā tas vedīs, ir atkarīgs tikai no mūsu visu pozitīvās attieksmes un visu kopīgā darba.
Uz tikšanos „Dančos Daugavas krastā” 2016!
 

Pļaviņu novada ģimnāzijas direktores vietniece audzināšanas darbā Iveta Krastiņa