Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

PĻAVIŅU NOVADA ĢIMNĀZIJA LEPOJAS

evitaPagājušajā nedēļā konkursa “Ekselences balva” finālā, vadot mācību stundas Mārupes vidusskolas skolēniem, par uzvaru cīnījās 19 progresīvi dabaszinātņu un matemātikas skolotāji.

“Ekselences balvu” bioloģijā saņēma Airita Ešenvalde (Priekules vidusskola), fizikā – Ludmila Belogrudova (Aizkraukles novada ģimnāzija), ķīmijā – Ilze Ventiņa (Talsu Valsts ģimnāzija) un matemātikā – Linda Čākure (Rūjienas vidusskola). “Ekselences balva” jau piekto gadu tiek piešķirta par skolotāja darbu klasē, nevis skolēnu rezultātiem eksāmenos un olimpiādēs, nostrādāto gadu skaitu vai formāliem dokumentiem. Izmantojot radošus mācību paņēmienus un moderno tehnoloģiju priekšrocības, skolotāji 8. un 9. klases skolēniem mācīja par elektrisko strāvu un spriegumu fizikā, par līdzīgiem trijstūriem matemātikā, par ādas uzbūvi un funkcijām bioloģijā un skābu vidi – ķīmijā.

Starp 19 Latvijas labākajiem skolotājiem ierindojās arī mūsu skolas skolotāja EVITA VALDBERGA. Lai gan laureātes titulu skolotāja neieguva, tomēr, kā pati skolotāja atzīst, tā ir milzīga pieredze. Uzdevums kuru skolotājai bija jāpaveic, bija gana sarežģīts. Skolotājai bija jāvada bioloģijas stunda Mārupes vidusskolas 9.klases skolēniem par tēmu ādas uzbūve un funkcijas. Stundas ilgums – 20 minūšu, kurā jāparāda noslēgts mācību stundas cikls – ievirze, stāstījums, skolotājas aktivitāte – un jāpanāk skolēnu atgriezeniskā saite. Tas tik tiešām ir ekselences pasākums – nezināmi vērtēšanas kritēriji, iekļaušanās tēmā un laikā. Mūsu skolotāja EVITA VALDBERGA ar to veiksmīgi tika galā.

Balvas pasniegšanas ceremonijā, kas notika Latvijas Universitātē, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece atzina, ka skolotājus raksturo talants, aizrautība un dziļa ieinteresētība: “Te nav nejauši nokļuvušo. Jūsu darbu pirms uzvarētāju noteikšanas rūpīgi vērtēja, vēroja, kā jūs strādājat, vērtēja, cik liels ir jūsu audzēkņu guvums. Un tieši par to , ka jūs, radoši un progresīvi strādājot, savus labākos rezultātus esat palīdzējuši sasniegt katram skolēnam klasē, es jums izsaku visdziļāko pateicību.” Man gribētos pievienoties Saeimas priekšsēdētājas teiktajam un paust savu atzinību mūsu skolas skolotājai EVITAI VALDBERGAI par uzņēmību un neatlaidību iesākto novest līdz galam.

Pļaviņu novada ģimnāzijas skolēni, vecāki, kolēģi un skolas administrācija varam būt lepni par tādiem cilvēkiem, kā EVITA VALDBERGA,  kas konkurēt spējīga tik nozīmīgās aktivitātēs, kā “Ekselences balva.”

Pļaviņu novada ģimnāzijas direktore Rita Pole