Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skolotāja Evita Valdberga – starp “Ekselences balvas” finālistiem!

Ilze Seipule, direktores vietniece izglītības jomā

ekselenceEsam patiesi gandarīti, priecīgi un lepni, ka mūsu kolēģe Evita Valdberga ir iekļuvusi prestižā konkursa dabaszinātņu un matemātikas skolotājiem “Ekselences balva” finālā nominācijā “Par izcilu darbu inovatīva mācību procesa īstenošanā bioloģijā”. Evitu Valdbergu konkursam izvirzīja Pļaviņu novada ģimnāzijas vadība un izvirzīšanu atbalstīja skolas metodiskā padome.

Konkurss “Ekselences balva” šogad tiek organizēts piekto reizi. Nolikumā par Ekselences balvu ir teikts, ka tā tiek piešķirta pašiem progresīvākajiem, visefektīvāk un mūsdienīgāk strādājošajiem Latvijas skolotājiem.

“Ekselences balvu” organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Latvijas Universitātes Fondu. 1400 eiro lielu balvu katra no četriem mācību priekšmetu (fizikas, ķīmijas, bioloģijas un matemātikas) izcilākajiem skolotājiem nodrošina mecenāti – Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija,  SIA “PharmIdea”, SIA “Metrum” un AS “Latvijas valsts meži”. Visus finālistus sveiks arī izglītības uzņēmums “Lielvārds”.

Šogad konkursam tika pieteikts 101 skolotājs, no kuriem 45 pieteikti balvai matemātikā, 26 – balvai bioloģijā, 15 – fizikā un 15 – balvai ķīmijā. Pēc žūrijas komisijas lēmuma finālam kopā tika izvirzīti 20 skolotāji, katrā no nominācijām – pieci. (vairāk skat: http://www.dzm.lu.lv/aktualitates/02-2016/dabaszinatnu_skolotaji_pieradis_sevi_ekselences_balvas_finala)

Konkursa fināls notiks 17.februārī, kad skolotāji vadīs mācību stundas fragmentu Mārupes vidusskolas skolēniem, dalīsies pieredzē, diskutēs ar citiem kolēģiem un risinās dažādas mācību problēmsituācijas. Žūrijas komisijā darbosies nozares eksperti, uzņēmēju pārstāvji, iepriekšējā gada “Ekselences balvas” laureāti, vērā tiks ņemts arī skolēnu viedoklis par skolotāja vadīto mācību stundas fragmentu. Fināla gaitu vēros dažādu plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Dienas noslēgumā Latvijas Universitātes Mazajā aulā notiks svinīgais visu finālistu apbalvošanas pasākums, arī “Ekselences balvas” pasniegšana.

Nokļūšana šāda mēroga konkursa finālā jau tagad ir lielisks mūsu skolas skolotājas Evitas Valdbergas panākums. Turēsim īkšķus, vēlēsim viņai tālāku veiksmi un izdošanos, apliecinot savu pedagoģisko meistarību un konkurētspēju arī konkursa noslēguma etapā!