Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pasaules radio dienu atzīmējot…

unesco13. februāris pēc UNESCO dalībvalstu iniciatīvas iekļauts UNESCO Starptautisko svinamo dienu kalendārā kā Pasaules radio diena. Arī šogad, nu jau ceturto gadu pēc kārtas, pasaulē tiek atzīmēta šī diena.

Neskatoties uz pieejamajiem dažādajiem masu informācijas līdzekļiem, mūsdienās radio vēl aizvien ir nozīmīgs medijs, jo tieši radio var sasniegt visplašāko auditoriju gan tradicionālā formātā, gan izmatojot dažādas tehnoloģiskās formās un ierīcēs.

Un kāpēc gan mēs paši nevaram būt radio raidījumu veidotāji?

8.a klases skolēniem tika dota iespēja iejusties “radio ziņu” sagatavošanas un vadīšanas procesā par visdažādākajām tēmām, piem., Interesantais mums apkārt, Pļaviņu novada ziņas īsumā, Nedēļa Pļaviņu novada ģimnāzijā, 8.a klases pavasara ieceres u.c.

Radošums kūsāt kūsāja, jo skolēniem, darbojoties grupās, nācās gan vienoties par atspoguļojamo informāciju, gan arī veidu kā to labāk un interesantāk pasniegt to “klases radiopārraidē”.

Kāds bija rezultāts? Unikāls. Mēs varējām dzirdēt brīnišķīgus ziņu diktorus, iepazīties ar dažādiem studijas viesiem, kuri bija aicināti uz studiju, lai stāstītu par dažādām aktuālām lietām, neizpalika radio džingli.

Paldies 8.a klases skolēniem par uzdrīkstēšanos, radošumu un atraktivitāti!

Sociālo zinību skolotāja Lana Ivanova