Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

LABI ZINĀMAS LIETAS

1
Sokrats(470. vai 469.- 399.g.p.m.ē.) – sengrieķu filozofs -teicis, ka labi runāt var tikai par runātājam labi zināmām lietām. Mēs, skolas matemātiķi, to zinām un vēlamies par to pastāstīt.

Matemātikas sacensības „Sērkociņu pasaule”

Rēzija Līna Upeniece  -9.a klases skolniece.

16.oktobrī Pļaviņu novada ģimnāzijā notika 5.-6.klašu matemātiķu komandu sacensības, kuras tika veltītas ugunsdzēsībai Latvijā – 150 gadi!
2
3
4
5
6
7
8
Paldies dalībniekiem un viņu matemātikas skolotājām Anitai Seikovskai un Ilzei Luksai.

PROJEKTS ”NO MAZA – LIELS !”

Vija Miķelsone – projekta “No maza-liels” vadītāja

„Mēs cēlām,cēlām un ….uzcēlām”, tā kādā multfilmā teica Pekausis krokodilam Genam, kad viņam bija jāteic svinīgā uzruna pēc mājas uzcelšanas.
Tā varam teikt arī mēs. Mūsu sākotnējā ideja gan bija nedaudz savādāka, bet, kad saņēmām mazos kubiņus, pārliecinājāmies, ka šāds kubs būtu un arī labāks. Paldies visiem, kas godprātīgi, ar lielu atbildības sajūtu veidoja mazos kubiņus.
9
Ļoti skaisti, precīzi, akurāti ir dzeltenie, oranžie un sarkanie kubiņi. Ja paskatīsieties kubiņam „vēderiņā”, tad redzēsiet, ka citi kubiņi ir salīmēti ar skoču, diezgan pavirši veidoti, lielā steigā, bet arī šiem kubiņiem mēs atradām vietu, likām būt noderīgiem. Protams,ļoti daudz kas ir atkarīgs no līmes, tā žūstot savilka čokurā ne tikai mazos kubiņus, bet arī lielais kubs nedaudz „sagriezās”.
10
Paldies ornamentu veidotājiem! Trīs skolēni var atpazīt savus ornamentus – sirsniņu, smaidiņu, grūtāk ir atpazīt trešo – tie ir skolas logo burti PNG. IESKATIES un SAREDZI!
Paldies vēlreiz visiem! Varbūt kādreiz veiksim vēl kādu lielu un akurātu darbu!!!

SKOLAS MATEMĀTIKAS OLIMPIĀDE

Skolas matemātikas olimpiādes žūrijas priekšsēdētājas Ira Ņikiforova

Reiz dzīvoja cipari. Kāds zēns reiz mēģināja tos salikt kopā. Viņam tas ļoti patika. Viņš lika un lika tos visu dienu. Viņš lika un lika, līdz izveidojās lieli lieli cipari. Kad zēns aizgāja uz skolu, viņš visu zināja. Puisis tos  ieteica  arī saviem klasesbiedriem. Tā radās matemātika. (5.klases skolnieks Miks Briežkalns)
Daudziem mūsu skolas skolēniem patīk rindot ciparus. 22.oktobrī skolas matemātikas olimpiādē uzdevumus risināja  69 5.-12.klašu skolēni.
11
Rezultāti:
1.vieta-  Una Ivanova  (5. a kl.); Aivis Jokums( 6.a kl.);Krista Priede 7.b; Matīss Kirsis (8.a kl.), Karīna Davidova (8.b kl.), Evija Mahliņeca(8.e kl.); Samanta Djubina( 9.a kl.); Rainers Milsons (10.kl.); Liene Lakstīgala (11.kl.); Lelde Grūbe (12.kl.);
2.vieta- Gvido Eizāns ( 5.kl.);Anželika Žukova  (6.b kl.); Lelde Elīna Pitjukeviča(7.b kl.) un Guna Elīte(7.a kl.); Zane Čipāne(9.a kl.); Elīna Kanča (10.kl.); Montija Bičevska (11.kl.) un Aleksandrs Jermakovs (11.kl.); Arnolds Arnītis (12.kl.);
3.vieta- Amanda-LīgaBernoviča (5. kl.); Kristaps Ostrovskis(6.a kl.), Andis Daugavietis (6.b kl.); Kristaps Kuciņš (7.e kl.); MaksimsKotovičš (8. kl.) un Viktorija Vīksna ( 8.kl.); Annija Bērziņa (9.a kl.); Violeta Grigorjeva ( 10.kl.);Juris Ernests Brūniņš (12.kl.);
Atzinība -KeitaAizporiete(5.kl.) un MikusBriežkalns (5.kl.);Evelīna Paula Ķerķe(6.b kl.) un Elīza Luksa (6.b kl.); Sonora Balode (7.b kl.) un Diāna Loseva (7.a kl.); Arvis Vaivods (8.kl.); Dmitrijs Samuls (9.a kl.) un Emīls Bogdanovičs (9.b kl.); Daniels Jerofejevs (10.kl.); Raivis Andersons (11.kl.); Jogita Kiseļeva (12.kl.).
Labu veiksmi  matemātikas novada olimpiādēs  2016.gada 5. un 12.februārī!

Latste -2015

http://www.latste.lv/

Ķegumā 29. un 30. oktobrī skolotājas Anita Seikovska, Ira Ņikiforova, Lana Ivanova un Evita Valdberga  vadīja LatSTE 2015 darbnīcas, kurās dalījās ar ikdienā uzkrāto pieredzi ar Latvijas pedagogiem.
12

Matemātika

Una Ivanova, 5.klases skolniece

Ak, tu gudrā, ak, tu  viltīgā,
Tu esi arī interesanta!
Domāt loģiski pie tevis vajag,
Dažreiz skolotāju palīgā saukt
.