Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pārgājiens pretī piedzīvojumam

SAM_2148
Ilgi gaidītais 19. septembris beidzot bija pienācis. Mēs – 8.a klase – ar klases audzinātāju Veltu Rulli un draugiem no citām klasēm pulcējāmies skolas stadionā, lai dotos pārgājienā uz atpūtas bāzi “Mailes”.
It nemaz nebijām nobijušies no 15 kilometru garā ceļa, no laika apstākļiem, kuri varēja mainīties, drīzāk – tieši otrādi – tas bija izaicinājums mūsu izturībai! Ceļš līdz Mailēm bija kā uzziņu ceļš – noskaidrojām šo to par klasesbiedriem, paciemojāmies zemnieku saimniecībā “Dzeņi” un izpētījām jauno, ekoloģisko žogu ražotni.
Kurš būtu domājis, ka, noejot 15 kilometru garu ceļu, mēs uzreiz ierīkosim volejbola un futbola laukumu un metīsimies komandu spēlē? Paši par sevi bijām pārsteigti!
Pēc sportiskām aktivitātēm kā nekad labi garšoja uz ugunskura gatavota zupa. Tad sekoja mācību stunda dabā – grupās gatavojām dažādas “lietiņas” no dabas materiāliem, sarīkojām pat izstādi un laidām sameistaroto kuģīti pa Aiviekstes krācītēm.
Pašā vakarā neaizmirstams bija deju maratons, ja tik pieaugušie mums būtu ļāvuši dejot līdz rītam…
Rīts mums sākās ap septiņiem, vēl jau sāpēja noberztās kājas, bet lejā smaržoja brokastu maizītes un zāļu tēja.
Nemaz, nemaz negribējās doties mājās… Tas bija brīnišķīgākais piedzīvojums mūsu skolas laikā! Paldies skolotājai Veltai Rullei par uzņēmību un savu brīvo laiku, paldies Viktorijas vecākiem par atbalstu, gardo zupu un rūpēm par mums visiem!
8.a klases vārdā- Kitija Smirnova
SAM_2105 SAM_2192