Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

6.b klases ekskursija uz Cēsīm

cesis
24. septembrī plkst. 7.00 ilgi gaidītā klases mācību  ekskursija (balva par iegūto 1. vietu konkursā  „Gada klase” 5. klasē) varēja sākties. Mēs devāmies uz Cēsīm, lai uzzinātu daudz ko jaunu un  interesantu  un kopā ar klasesbiedriem aktīvi atpūstos.
Vispirms  mēs  apmeklējām ,,Mazo Brīnumzemi”- redzējām, kā darbojas miniatūrās automašīnas un dzelzceļš,  kā izgatavo mājas un  nostiprinājām savas zināšanas par drošību. Bija iespēja pašiem izgatavot mazu daļu pilsētas, kuru pēc tam varējām ņemt mājās.
Pēc nodarbības devāmies uz netālu esošo koncertzāli, kas ir atklāta pagājušajā gadā. Redzējām, kā darbojas multifunkcionālais iekārtojums un  paši iemēģinājām skatuvi, nodziedot dziesmu. Gide mums stāstīja ne tikai par koncertzāli, bet arī par Latvijas un Cēsu vēsturi.
Nākamais apskates objekts bija Cēsu Viduslaiku pils ar pastaigu pa  pils dārzu, kāpšanu  Rietumu tornī  lukturīšu gaismā, viduslaiku cietuma apskati  un dažādām aktivitātēm (rakstīšanu ar zoss spalvu, Livonijas ordeņa bruņinieku spēlēm, mūzikas klausīšanos, u.c.).
Ekskursijas nopietnākā un izglītojošākā  daļa bija galā  un mēs devāmies uz Ozolkalnā esošo piedzīvojumu parku “SUPERVĀVERE” izmēģināt vairāk kā 60 augstu un zemu kokos izvietotus virvju ceļus, pārejas un šķēršļus, kā arī nobraucienus pa trosēm. Laižoties pa garākajiem šāda veida nobraucieniem, varējām izbaudīt lapu krāšņumu Gaujas senlejā un silto laiku. Apmeklējot piedzīvojumu parku „SUPERVĀVERE”, mums bija iespēja pārbaudīt savus fiziskos spēkus, gūt gandarījumu par pārvarētiem  šķēršļiem, kā arī jautri pavadīt laiku kopā ar draugiem.
Vēlamies pateikties ikvienam, kurš atbalstīja mūsu klases aktivitātes pagājušajā mācību gadā!
Sirsnīgs paldies vecākiem par nesavtīgu palīdzību,  iesaistīšanos klases dzīvē un ziedojumiem, kas  deva iespēju apmeklēt visus iecerētos objektus!

                       6.b klases preses nodaļa un klases audzinātāja