Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Olimpiskā diena ’2015

Olimpiskā diena 2011 Pļaviņu novada ģimnāzijāSeptembra pēdējā piektdienā, mūsu skolā tradicionāli norisinājās Olimpiskā diena, kurā piedalāmies jau piekto gadu. Latvijas Olimpiskās dienas pasākumos piedalās galvenokārt skolu jaunieši un pirmsskolas izglītības iestāžu dalībnieki, ar mērķi vairot interesi par sportu un Olimpisko kustību.
Šogad “Olimpiskās dienas 2015” devīze Latvijā bija “Nebrīnies, Piedalies!” un tā tika veltīta vienam no olimpiskajiem sporta veidiem – basketbolam. Tā popularizēšana veiksmīgi norisinājās arī mūsu skolas Olimpiskajā dienā, jo organizētāji, dienas aktivitāšu sarakstā iekļāva  basketbola turnīru starp 5.-12. klasēm, kuru iecienīja gan labākie klašu basketbolisti, gan atraktīvākie atbalstītāji, kā arī erudīcijas jautājumus klasei par basketbola spēles noteikumiem un citām šī sporta veida niansēm.
Latvijas Olimpiskā Komiteja savā mājaslapā ir publicējusi informāciju par Olimpiskās dienas pasākuma norisi valstī – “Olimpiskā diena 2015” šogad notika 348 norises vietās visā Latvijā un kopā pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – rīta vingrojumā piedalījās 100 350 vingrotāju. Prieks atzīt, ka liela daļa no tiem – ir mūsu skolas skolēni un skolotāji!
Plkst. 930 mūs sveica, kā arī iepazīstināja ar šīs dienas kārtību skolas sporta skolotājs Jānis Eiduks, Vita Brikmane, novēlējumus teica Pļaviņu novada ģimnāzijas direktores vietniece audzināšanas jomā Iveta Krastiņa, ar savu runu iedvesmoja arī sporta ministrs Agris Apkalns.
Tālāk, kā jau katru gadu, notika Olimpiskā karoga pacelšana, kuru šogad uzticēja skolas labākajiem sportistiem – 12.klases skolēniem Marijai Mičulei un Arnoldam Arnītim.
1000 sākām vingrot! Šogad vingrošanas kompleksa paraugdemonstrējumus rādīja 12.klases skolniece Marija Mičule, 10.klases skolniece Paula Sondore, 9.b. skolniece Marta Buševica, 8.b klases skolniece Enia Kaņepēja, 7.b klases skolniece Sonora Balode. Pēc vingrošanas bijām aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, lai noskaidrotu šī gada sportiskāko klasi!
Olimpiskās dienas 2015 noslēgumā direktores vietniece mācību darbā Ilze Seipule pateicās klasēm par sportisko aktivitāti un apbalvoja sacensību uzvarētājus.
I vieta – 5.a klasei – audzinātāja Armanda Lasmane
II/III vietu dalīja skolas jaunākie un skolas vecākie! 1.b (audzinātāja Sarmīte Meldere) un 12.klase (audzinātājs Valdis Silovs, bet šajā dienā viņu aizvietoja skolotāja Aiga Bērziņa)
Sveicam uzvarētājus!
Paldies par dalību skolēniem, skolotājiem un sportisko aktivitāšu tiesnešiem!

Uz tikšanos Olimpiskajā dienā 2016!

Pļaviņu novada ģimnāzijas Sporta ministrija