Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Dogijs un mēs

Sanita Placēna, 5.a klases skolniece,

preses nodaļas vadītāja

 2015. gada 3. septembrī Pļaviņu novada ģimnāzijas stadionā mūsu klasei un citiem interesentiem bija iespēja tikties ar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa darbinieku, kinologu Gintu Vuškānu  un viņa audzēkņiem – trīs dienesta suņiem Darvinu (9 mēnešus vecs), Drako (9 gadus vecs) un  pieredzējušo Dogiju, ar kuru kopā mēs nofotografējāmies.
Kinologs klātesošos iepazīstināja, kā jāizturas, ja uz ceļa satiek suni, kurš nav pazīstams, kā rīkoties šādās situācijās, kā viņi var palīdzēt policijas darbā, meklējot noslēptās narkotiskās vielas, sprāgstvielas, aizliegtos uztura bagātinātājus sportistiem, aizliegtos šaujamieročus. Uzsvēra, ka darbā ar suņiem ir jābūt lielai pacietībai un atbildībai, jo suņi līdzīgi kā bērni daudzas lietas iemācās spēlējoties.
Policists atgādināja, ka jābūt piesardzīgiem ar jebkuru dzīvnieku, jo, pildot savus pienākumus, suņi var reaģēt arī agresīvi. Mēs esam gandarīti, ka mums  tika piedāvāta šāda iespēja iepazīt suņus, lai būtu droši uz ceļa, satiekot svešus suņus, kā arī par kinologa G. Vuškāna  profesionālo meistarību darbā ar saviem audzēkņiem. Paldies tiem, kas organizēja šo izglītojošo nodarbību!
5a