Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Gatavojoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

DSC_0375DSC_0379
Jau kopš pirmajiem Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem 1960. gadā, Pļaviņu novada ģimnāzija ir bijusi to skolu skaitā, kuru dziedātāji un dejotāji ir guvuši panākumus gan dziesmu karos, gan deju skatēs.
Šogad, laikā no  05.07. – 12.07., Rīgā norisināsies XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Mūsu skolu šajos svētkos pārstāvēs 4 kolektīvi  – 5.-9.klašu koris( vadītāja Olga Krasutina), vidusskolas jauktais koris (vadītāja Aiva Siliņa, koru koncertmeistare Sigita Vilkaplātere), 7.-9. klašu deju kolektīvs un 10.-12. klašu deju kolektīvs (abu  kolektīvu vadītāja Ineta Reitere).
Lai XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos godam nestu skolas un Pļaviņu novada vārdu, nolēmām iegādāties vienotus tērpus mēģinājumiem. Pļaviņu novada ģimnāzija aicināja 35 uzņēmumus finansiāli atbalstīt tautas deju kolektīvus un korus, ziedojot naudu mēģinājuma tērpu iegādei, un jāatzīst, ka ļoti īsā laikā, pateicoties uzņēmēju dāsnumam, līdz 29.05.2015. kopā tika saziedoti 1080.00 EUR.
Skolas dejotāji, dziedātāji, kolektīvu vadītāji un skolas vadība no sirds pateicas ZS “Juči”, SIA “Luste SZ”, SIA “ECOS” , SIA “Celtniecības dolomīti”, SIA “Antaris”, SIA “Vēri Z”, “Pļaviņu uzņēmēju biedrībai” un AS “Swedbank” finanšu centram “Jēkabpils”, jo par viņu  dāsni atvēlētajiem līdzekļiem  jau izgatavoti un iegādāti T- krekliņi ar skolas nosaukumu un Pļaviņu novada simboliku.
Ņemot vērā, ka novada uzņēmēju interese par atbalsta sniegšanu turpinās, tad skola saziedotos līdzekļus izmantos mēģinājumu tērpu -  meiteņu svārciņu un zēnu šortu iegādei.

Pļaviņu novada ģimnāzijas direktores vietniece audzināšanas darbā Iveta Krastiņa