Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkurss „Balsis”….

Sākumskolas skolēniem ir iespēja apmeklēt 1.-4.klašu vokālo ansambli, kurā viņi dzied savam priekam, uzstājas skolas rīkotajos pasākumos, kā arī parāda savu muzikālo izaugsmi vokālo ansambļu konkursā „Balsis”. Šogad, piedaloties konkursā, tikām izvirzīti uz otro kārtu, kas notika 6.martā Zemgales novadā Zaļeniekos, rakstnieces Aspazijas dzimtajā vietā. Lai arī mūs piemeklēja gripas vīruss, tomēr nepilnā sastāvā devāmies uz konkursu. Prieks, ka Annijas mamma izteica vēlmi doties mums līdzi. Tā kā ceļš līdz Zaļeniekiem bija tāls un ar nelieliem sarežģījumiem, mums nebija laika garlaikoties. Iebraucām īsi pirms konkursa sākuma, paspējām apskatīt un nedaudz iemēģināt konkursa zāli, steidzāmies ģērbties skatuves tērpos.

Konkursa dalībniekiem bija jādzied trīs dziesmas: viena daļa no Valda Zilvera cikla „Danco, danco tu, saulīte”, sava izvēlētā orģināldziesma un latviešu tautasdziesma.

Konkurence bija diezgan liela, konkursā piedalījās 10 kolektīvi. Mums  bija iespēja paklausīties arī  citu kolektīvu  priekšnesumus. Pēc uzstāšanās katrs kolektīva dalībnieks saņēma biezpiena sieriņu „Kārumu”. Skolēni ar savu dziedājumu bija apmierināti.

Konkursā ieguvām 3.pakāpes diplomu.

Mājupceļš pagāja jautrā gaisotnē. Skolēni savā starpā jautri tērzēja, spēlēja vārdu spēli.Protams, neiztikām bez iepirkšanās veikalā.

Paldies koncertmeistarei Sigitai Vilkaplāterei  par  pavadījuma izpildīšanu!

Bērni grib dziedāt, un viņi to dara ar prieku, nevis kāda piespiesti, tas dod gandarījumu gan pašiem, gan skolotājiem, gan vecākiem. Lai gan skolu mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem nav ilgstošas stabilitātes sastāva ziņā, jo  dziedošie bērni gads no gada mainās, taču darbs ir radošs un interesants, tāpēc dziedāšanu turpināsim arī turpmāk. Lai mums visiem kopā izdodas!

 

Ansambļa vadītāja K.Balode

IMG_9802 IMG_9799