Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pie mums viesos – skolotājas no ASV ar programmu Creativity Counts

logo, Pļaviņu novada ģimnāzija

7.novembrī mūsu skolā viesojās divas skolotājas no ASV – Jane Posner, kura pašlaik strādā ASV vēstniecībā Rīgā, un Kimberly Callahan, kura strādā Latvijas Starptautiskajā skolā (International School of Latvia). Abas amerikāņu skolotājas pavadīja vēstniecības pārstāve.

Programmas Creativity Counts ietvaros skolotājas organizēja radošo meistardarbnīcu 3. un 4.klases skolēniem. Pasākumā piedalījās ap četrdesmit audzēkņu.
Šī skolēniem bija lieliska iespēja pielietot savas angļu valodas zināšanas reālā komunikācijas procesā, piedalīties dažādās radošās aktivitātēs, kas bija saistītas ar Pļaviņām. Skolotāju rosināti, skolēni aktīvi nosauca dažādus objektus, kuri viņiem asociējas ar mūsu pilsētu un ar kuriem viņi lepojas. Tika minēta mūsu skola, aizsargdambis gar Daugavu, Draudzības parks, sākumskolas vecuma bērnu rotaļu un attīstības centrs “Pepija”, jauniešu iniciatīvu centrs „Ideja” un citas vietas. Pēc tam bērni nelielās grupās izvēlējās sev tuvāko objektu, kuru zīmēja un aplicēja, vēlāk izveidoto darbu prezentēja pārējiem. Nodarbības noslēgumā kopīgi tapa liels plakāts par mīļākajām vietām tuvākajā apkārtnē.
Priecājos, ka mums bija iespēja izmantot šo ASV vēstniecības Rīgā piedāvājumu skolām. Domāju, ka tā bija noderīga pieredze mums, skolotājiem, un saturīga, radoša, nedaudz atšķirīga no ikdienā ierastā darbošanās skolēniem.
Paldies visiem par piedalīšanos šajā pasākumā!

Ilze Seipule, direktores vietniece izglītības jomā mācību darbā