Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Tik ļoti dažādi var pateikt PALDIES…

rudens“Liels skolotājs – ne tas, kurš vienkārši nodod zināšanas saviem skolēniem, bet tas, kurš modina viņos interesi par zināšanām un vēlmi tās iegūt pastāvīgi. Skolotājs – tā ir aizdedzes svece, nevis degvielas vads.’’

/M.Dž.Berils/

Skolot un iedvesmot nav viegls darbs, bet tas ir tas, ko mūsu skolotāji dara katru dienu, cenšoties mums sniegt visu, kas ir viņu spēkos. Viņi ir tie, kurus varbūt ne vienmēr saprotam, kurus reizēm neuzklausām un dažreiz arī nenovērtējam, bet skolotāji atver mums acis uz pasaules iespējām. Viņi ir tie, kuros smeļamies iedvesmu sasniegt ko vairāk un pacelties mazliet augstāk, tie, kurus vienmēr atcerēsimies, un kam vēlamies teikt vislielāko paldies…
Tieši tāpēc arī šogad Skolotāju diena tika sagaidīta ar lielu darbu, atdevi un sirds siltumu. 12. un 11. klašu skolēni parūpējās par to, lai skolotājiem šī diena sniegtu atpūtu, pozitīvas emocijas un smaidu.
Rūpējoties par skolotāju veselību, 12. klases skolēni katram skolotājam bija sarūpējuši pa gardam rudens našķim – ābolam, kas tika pasniegts kā enerģijas avots dienas uzsākšanai. Dienas gaitā skolotāji tika cienāti vēl ar citiem gardumiem, aicināti kopā atpūsties, kā arī iesaistīti savu talantu attīstīšanā radošajās darbnīcās. Pēcpusdienā skolotāji tika iesaistīti aktīvā diskusijā par to, kas ir svarīgāks – eksaktās vai humanitārās zinātnes. Pēc aizraujošas un spraigas savas jomas aizstāvības tika nolemts, ka visā valda līdzsvars.
Visu skolas audzēkņu vārdā vēlos vēlreiz teikt lielu PALDIES skolotājiem, par visu, ko tie mums ir devuši, iemācījuši un atklājuši. Paldies par sapratni, sadarbību, stingro vārdu un darudzīgo uzmundrinājumu!

Sintija Silagaile, 12. klases skolniece.

P.S. Pēc profesionālajiem svētkiem veltītajiem pasākumiem skolotāji tika aicināti atcerēties savus mūžībā aizgājušos kolēģus un doties uz Bārukalna kapsētu. Arī aizdegtā svecīte bija kluss paldies par pedagoga darbā pavadīto mūžu.