Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

10.klases iesvētības

rudensJau atkal klāt rudens,rudens ar zeltītām lapām,kas no jauna iesvēta katru ielu,katru māju,katru stūrīti.Tieši tik rudenīgi šogad tika iesvētīti 10.klases skolēni.
Pirmā iesvētību diena bija viena no fiziski grūtākajām dienām,skolēniem bija jāgērbjas atbilstoši tēmai ”Majors Peins”-zaļš sporta tērps,kājās gumijnieki. Viss ar rīta rosmi pie skolas laukuma,kur nebija tikai jāvingro.11.klases skolēni bija izdomājuši ko orģinālāku.Tika dotas komandas skriet apkārt skolai ar šautenes maketu ,dziedot latviešu dziesmu „Aj,jel manu vieglu prātu”,uztaisīt trīsdesmit piecas reizes pietupšanos u.c.Skolas telpās bija jāsoļo un atkal jādzied.Ik pēc katras 11.klašu plaukšķināšanas bija jākrīt zemē un jāsaka :”Vienspadsmitie labākie”.Taču ar to organizatoriem nepietika.30 minūšu starpbrīdī bija jāveic grūtākais no posmiem- rāpošana pa 2.stāva gaiteni un sānu trepēm,pīļu gājiens pa 3.stāvu,ko skolēni paveica ar grūtībām,jo izradās,ne katram ir laba fiziskā sagatavotība! Pēc rāpošanas 10.klases audzinātajai Evitai Valdbergai tika dots īpašs uzdevums-izjaukt un salikt AK-4 šauteni.Šis uzdevums tika paveikts veiksmīgi,protams, ar 11.klases skolēnu palīdzību.Pēdējā fiziski smagā aktivitāte tajā dienā bija „trīs dinamītu neitralizācija”,kas skolēniem bija iepriekš jāsameklē.Dinamītus neitralizēt izdevās guļus stāvoklī,atbildot uz deviņiem par vēsturi sastādītiem jautājumiem.
Otrdien,baltās togās un zaļos lapu vainagos ietinušies,10.klases skolēniem tika dots viens no diženākajiem uzdevumiem,proti,katru 11.klases skolēnu,skolas skolotājus un garāmgājējus sveicināt ar vārdien:”Ave vienpadsimtie, Ave skolotāj!”.Kā priekšnesumu,10.klases skolēni bija izdomājuši kronēt Senās Romas impērijas valdnieku Jūliju Cēzaru(skolotāja Evita Valdberga) un pēc tam nodejot romiešu deju.
Trešdien,ģērbušies filmas „Vīri melnā” stilā – ar saulesbrillēm un lukturīšiem,10.klases skolēniem bija jāveic īpaša misija-pa skolu meklējot dažādus pavedienus,atrast citplanētieti un to nodot 11.klasei.Pēc tam 30 min starpbrīdī pēc dotā apraksta skolas telpās bija jāatrod „dzīvs citplanētietis”,kas izrādījās pārģērbusies ķīmijas skolotāja Iveta Briede. Ceturtdien,ģērbušies viena no filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsās” varoņa stilā ,10.klases skolēniem bija sevi jāprezentē . Pēc stundām notika pasākums ‘’Viens pret vienu’’, kurā 10.klases skolēniem bija jārāda savs rituāls pie ugunskura.Notika čekpoints pa skolu,sveču pūšana kliedzot,dejas u.c.
Piektdien,norisinoties pēdējajam iesvētību posmam,desmitās klases skolēniem plkst.18.00 bija jārāda sagatavotais priekšnesums par tēmu „Filmas parodija”.Skatītāji tikai aicināti uz izrādi „10 to nedarbi”,kurā ņemti fragmenti no filmas „Emīla nedarbi”.10.klases skolēni rādīja uzvedumu ,kurā galvenie varoņi ir skolotāja un skolēni.Filmas temats ir par nedarbiem,kurus skolēni tīšu prāt nedarīja- gribēdami darīt labu,skolēniem sanāca slikti..Pēc varākiem gadiem,lielie nedarbnieki ieņēma labus un augstus amatus.Teātra izrādei noslēdzoties,10.klases skolēni deva zvērestu,saņemot vidusskolas atslēdziņas.Tagad desmitās klases skolēni ir pilntiesīgi vidusskolēni.
Liels paldies 11.klases skolēniem par idejām un iesvētību organizēšanu.No Jums mēs ņemsim pieredzi un idejas,rīkojot iesvētības nākamajiem 10 .klases skolēniem.

10.klases vārdā- Diāna Bariņa