Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Kas tie tādi dziedātāji?

Kopā Dziesmu un deju svētku kustībā piedalās 80.000 tūkstoši bērnu un jauniešu, vīru un sievu visā Latvijā. Tam vēl ir jāpieskaita tie latvieši, kuri dzied koros un dejo deju kopās Eiropas valstīs un citās latviešu diasporas zemēs pasaulē.
Reizi piecos gados notiek Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētki. Nākošie svētki notiks 2015.gada vasarā. Lai jaunieši būtu gatavi šim grandiozajam pasākumam, ir jāuztur kolektīvs formā. Četru gadu laikā starp lielajiem Dziesmu un deju svētkiem to dalībnieki satiekas mazākos koncertos un pasākumos, tāpēc 11.februārī Pļaviņu novada ģimnāzijas svinību zālē skanēja dziedātāju balsis un varēja klausīties arī flautu skaņās. Ciemos bija atbraukuši Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas vokālā jauktā ansambļa dalībnieki, tā vadītāja Silva Upeniece uzsvēra, ka ir savarīgi ieguldīto darbu sniegt klausītāju vērtējumam, jo tikai koncertos ir iespējams redzēt, cik stabils kolektīvs ir uzstājoties.
Koncertā dziedāja arī mūsu jaunākie dalībnieki – Pļaviņu novada ģimnāzijas sākumskolas ansamblis (vad. Kristiāna Balode), kuriem katra uzstāšanās ir nopietns pārbaudījums. Spēlēja Pļaviņu Mūzikas skolas flautu kvartets – Krista Priede, Beāte Kaņepēja, Elīza Luksa, Līga Jankalāne (vad. Aiva Siliņa) un dziedāja Pļaviņu novada ģimnāzijas vidusskolas jauktais koris (vad. Aiva Siliņa, kcm. Sigita Vilkaplātere).
Koncertu papildināja daiļdarbu fragmenti Skatuves runas pamatu pulciņa dalībnieces Enias Kaņepējas, Dagnijas Kiseļevas, Līgas Āboliņas (vad. Silga Stučka) izpildījumā.
Paldies visiem dalībniekiem un skolotājām par ieguldīto darbu! Izturību turpinot iesākto!

Lai es dziedu, kad es dziedu,
Dziesmu man nepietrūka:
Nav vēl viena izdziedāta,
Simtu jaunu sacerēju.
(Latviešu t.dz.)