Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ekoskola saņem zaļo karogu

Ekoskola saņem zaļo karogu Diāna Bariņa, Preses ministre

Trešdien, 2.oktobrī, Latviešu biedrības namā Rīgā notika Ekoskolu apbalvošanas pasākums. Tieši šogad tika atzīmēta jau 10 gadus pastāvošā Ekoskolu programma, kuras ietvaros tiek veicināta izpratne par apkārtējās vides saudzēšanu un veselīgu dzīvesveidu.

Plkst. 10.43 ieradāmies Biedrības namā, kur bija sapulcējušies pārstāvji no Kurzemes, Zemgales, Latgales, Vidzemes, Rīgas un kaimiņu novadiem. Zālē bija iespēja apskatīt arī Ekoskolās gatavotās dārzeņu un augļu kompozīcijas, kā arī iepazīties ar katras skolas moto par „zaļu” dzīvošanu.

Pasākums sākās plkst. 11.15 ar Ekoskolu programmas koordinatora Daniela Trukšāna uzrunu. Pēc tam ar sevi iepazīstināja un savus komentārus izteica Ekoskolu žūrija – Inese Liepiņa, Dace Pole, Evija Rudzīte u.c.

Pēc žūrijas uzrunas savus paveiktos darbus vides saudzēšanā prezentēja arī citas skolas – Vidzemes Augstskola, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija, Dzimtmisas pamatskola, Dzērves pamatskola. Misas vidusskola sevišķi izcēlās ar pašgatavoto ierīci – dehidratoru, kas žāvē augļus un dārzeņus un izgatavots no jau izlietotām skārda bundžām un pudelēm.

Noslēgumā ar galveno balvu – Zaļo karogu tika apbalvotas skolas, kas ir sekmīgi līdzdarbojušās Ekoskolu programmas aktivitātēs. Mūsu skola arī ir viena no tām, tāpēc saņēmām pirmo Zaļo karogu. Bijām ļoti iepriecināti un gandarīti par paveikto darbu.Saņemt karogu devās Rūta Vanaga, Melisa Ostrovska, Liene Lakstīgala un skolotāja Armanda Lasmane.

Paldies skolotājai Armandai Lasmanei par to, ka viņa ir paveikusi nozīmīgu darbu mūsu skolas labā, piesaistot jauniešus aktivitātēm vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē.