Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkursā “Erudīts 2013″ vidusskolēniem

Erudīts 2013 Ilze Seipule, direktora vietniece izglītība jomā

5.aprīlī mūsu skolā notika tradicionālais konkurss “Erudīts 2013″ 10. – 12.klašu skolēniem. Šī konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot, kurā Pļaviņu novada ģimnāzijas klasē mācās erudītākie, zinošākie un radošākie vidusskolēni, bet arī veicināt izziņas interesi, radošās spējas un attīstīt sadarbības prasmes. Konkurss – tā ir iespēja apliecināt pašiem sev un arī citiem savu varēšanu, zināšanas un erudīciju.

Konkursa jautājumi, kurus sagatavoja skolotāju metodiskās komisijas, tika izvēlēti no visdažādākajām jomām – dabaszinātnēm, vēstures, svešvalodām, mākslām, matemātikas, sporta, taču tie visi vairāk nekā citkārt bija saistīti ar Eiropu, Eiropas Savienību, īpaši akcentējot 2013. gadu kā Eiropas pilsoņu gadu. Kā zināms, ES 27 dalībvalstīs šobrīd ir apmēram 500 miljoni pilsoņu, un ikviens ES dalībvalstu pilsonis līdztekus savas valsts pilsonībai ir arī pilntiesīgs ES pilsonis, bet – vai vienmēr to apzināmies? Uzdevums komandu kapteiņiem par ES pilsoņu tiesībām parādīja, ka vēl ne visos gadījumos mēs tās labi pārzinām. Tāpat kā iepriekšējos gadus vērtēts tika arī katras komandas līdzjutēju atbalsts.

Erudīts 2013 Šogad konkursā piedalījās piecas komandas:
• 10.klases komanda: Estere Fedosejeva (komandas kapteine), Liāna Nikaļuka, Loreta Ločmele, Artūrs Saulītis, Andrejs Zvirgzdiņš;
• 11.klases 1.komanda: Guna Pujāte (komandas kapteine), Nauris Balodis, Imants Melderis, Pauls Krastiņš, Elvijs Gravāns;
• 11.klases 2.komanda: Laura Kalniņa (komandas kapteine), Dagnija Kiseļeva, Līga Āboliņa, Katrīna Bērziņa, Annija Āboliņa;
• 12.a klases komanda: Krists Esiņš (komandas kapteinis), Viktorija Grugule, Artūrs Buševics, Vladimirs Petkuns, Edgars Vībāns;
• 12.b klases komanda: Sergejs Nikaļuks (komandas kapteinis), Henrijs Jaudzems, Elvis Rubīns, Sigita Zablocka, Vikorija Pereca.

Erudīts 2013Spraigā un interesantā sacensība ilga teju trīs stundas un mūsu ģimnāzisti to izturēja godam. Lai arī svarīgākais bija piedalīšanās, tomēr pēc tik daudzu un dažādu grūtu un āķīgu jautājumu krustugunīm tika noteikti arī uzvarētāji, kurus skolas direktors Vladimirs Samohins sveica ar diplomiem un vērtīgām “Aizkraukles Grāmatnīcas” dāvanu kartēm:
• 1.vietu ieguva 12.b klases “Visneiedomājamākā komanda” (93,12 punkti);
• 2.vieta – 11.klases komandai “Resnie putni – 2″ (84,87 punkti);
• 3.vieta – 11.klases komandai “Ameno 2.0″ (80,25 punkti).

Tālākajās vietās ar visai līdzīgu punktu skaitu ierindojās 10.klases komanda (67,25 punkti) un 12.a klases komanda (67,12 punkti).

Paldies visiem dalībniekiem un atbalstītājiem! Liels paldies arī skolotājiem par ieguldīto darbu un laiku, gatavojot uzdevumus un piedaloties žūrijas komisijas darbā.