Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Novada koru skate „Dziesmai būt!”

5.-9. klašu korisOlga Krasutina, kora vadītāja

20.martā 5. – 9.klašu koris piedalījās Pļaviņu novada koru konkursā „Dziesmai būt!”, kurā ieguva 2.pakāpes diplomu. Kora sniegumu vērtēja profesionāla, pieredzējusi žūrija – kora „Loreleja” vadītāja, mūsu skolas bijusī mūzikas skolotāja, Staņislava Kalniņa, kultūras centra direktore Astrīda Davidova, mūzikas skolas direktore Dita Ārgule, Pļaviņu novada izglītības speciāliste Inese Saulīte un Pļaviņu novada ģimnāzijas direktora vietniece audzināšanas jomā Armanda Lasmane. Paldies žūrijas pārstāvjiem par vērtīgiem padomiem un siltiem vārdiem.

Atsākot skolas kora tradīcijas pēc trim gadiem, atkal mūsu skolā skan 5. – 9.klašu dziedātāju balsis. Kora konkursā piedalījās 34 skolēni, šogad 5. – 9.klašu kora grupā dzied arī 4 zēni. Šogad kora konkursā bija jādzied 3 trīsbalsīgas dziesmas, no tām 2 dziesmas koristi dziedāja a capella (bez pavadījuma) „Saules meita, mēness dēls”, „Jūriņ prasa smalku tīklu” un vienu dziesmu – Z.Liepiņš „Novij man, māmuliņa” ar pavadījumu. Iesācējiem dziesmu repertuārs bija patiešām sarežģīts. Bet kopā mēs veiksmīgi visām grūtībām tikām pāri.

Vēlos pateikties klases audzinātājiem, skolēnu vecākiem par sadarbību un atbalstu, gatavojoties konkursam „Dziesmai būt!”, jo tas ir komandu darbs! Un tikai kopā mēs varam sasniegt augstus rezultātus, priecāties un būt lepniem par paveikto, saviem bērniem, skolēniem. Vēlos arī pateikties par ieguldīto darbu Maijai Reingoldei kora tēla veidošanā, kura izvecoja koristiem rozītes un taurenīšus. Paldies meitenēm un zēniem par skaisto dziedāšanu un draudzīgo noskaņojumu konkursa dienā, jo dziesma patiešām mūs vieno un padara par garīgi bagātiem un laimīgiem! Mūzikas valoda ir starptautiskā valoda, kura vieno visus pasaulē dzīvojošus cilvēkus, tāpēc arī brauc uz Latviju Dziesmas svētkos ciemiņi no ārzemēm un priecīgi brīnās par mūsu tradīcijām. Novēlu arī kora dziedātājiem, dziedot turēties kopā un gatavoties saviem Jauniešu Dziesmu un deju svētkiem, kuri notiks 2015.gadā!