Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Uzņēmējdarbības laukos popularizēšana

Uzņēmējdarbības popularizēšana laukos E.Fedosejeva, 10.klases skolniece

21. martā Pļaviņu novada ģimnāzijā viesojās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Aizkraukles konsultāciju biroja vadītāja Anita Anševica un uzņēmējdarbības konsultante Valentīna Beča. Viņas pastāstīja par to, kā mēs – jaunieši – varam attīstīt savu biznesu lauku teritorijā, ar vienkāršām idejām nopelnīt sev iztiku. Sniedza mums informāciju par iespējamajiem uzņēmējdarbības veidiem laukos, attīstības tendencēm, izglītības un karjeras iespējām šajā nozarē. Mums bija iespēja noklausīties trīs dažādus veiksmes stāstus.

Savā veiksmes stāstā padalījās SIA “Ragāres” īpašnieks Jānis Vaivars, kas pārņēma vecvecāku izveidoto saimniecību. Jau vairākus gadus veiksmīgi audzē dažāda veida tējzāles, gatavo arī garšaugu maisījumus un pievērsās sauso zupu maisījumu ražošanai. “Var īstenot pašas trakākās idejas, galvenais, tās jāprot pārdot” piebilst Jānis Vaivars.

Ingūna Kondrāte izveidojusi savu uzņēmumu – piepūšamo atrakciju izīrēšana bērnu svētkiem. Viņa saskārās arī ar dažādām grūtībām. Pastāstīja par risku, kas jāņem vērā, uzsākot jebkuru biznesu.

Anta Kučere savā bioloģiskajā saimniecībā “Janavas” jau vairākus gadus ne tikai audzē, vāc, gatavo un pārdod dažādu ārstniecisku augu tējas, bet arī gatavo sejas krēmus.

Tika uzdoti arī dažādi jautājumi, uz kuriem visvairāk pareizo atbilžu sniedza Inguss Baltābols un Lelde Maškova.