Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Latvijas Jaunatnes ziemas 19. olimpiāde

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde 2013 Ērgļos noslēgusies Latvijas Jaunatnes ziemas 19. olimpiāde, kurā startēja vairāk nekā tūkstoš skolēnu no 131 komandas, arī mūsu — Pļaviņu novada ģimnāzijas komanda.

Sacensības olimpiādē notika piecos sporta veidos — distanču slēpošanā, biatlonā, hokejā, kamaniņu sportā un snovbordā. Mūsu skolas komanda piedalījās divās disciplīnās — distanču slēpošanā un biatlonā. Vislielākā atsaucība olimpiādē joprojām bija distanču slēpošanai, kurā startēja 394 dalībnieki, bet biatlonā — 127 sportisti. Mūsu skolu Ērgļos pārstāvēja – 30 sportisti.

Pirmajā dienā distanču slēpotāji startēja brīvajā stilā. S4 grupā kilometra slēpojumā pārliecinoši uzvarēja pļaviņiete Enia Kaņepēja.
Sprinta distancē klasiskajā slēpojumā, kas notika nākamajā dienā, Eniai Kaņepējai ceturtā vieta.
Biatlonā vispirms notika sacensības stafetē, kurās startēja trīs Pļaviņu novada ģimnāzijas komandas. Divas no tām izcīnīja sudraba medaļas: jaunākajā grupā Sonora Balode, Gints Nerets un Rolands Paļuga, kā arī trešās grupas sportisti Marija Mičule, Rolands Kārlis Ziemelis un Aleksandrs Jermakovs.

S2 grupā otrā vieta Marijai Mičulei, kura šaušanā pieļāva trīs kļūdas, bet S4 grupā trešā vieta Sonorai Balodei ar divām kļūdām šaušanā. V1 grupā zēniem pļaviņiešiem Marekam Zenfam un Ingusam Baltābolam līdz godalgotajām vietām nedaudz pietrūka, un viņi ieņēma attiecīgi ceturto un piekto vietu.