Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkursā „Erudīts” 8. – 9. klasēm „Cietais rieksts”

27. martā notika konkurss „Erudīts” 8. – 9. klasēm „Cietais rieksts”, kurā piedalījās četras mūsu skolas audzēkņu komandas:

• 8.a klases komanda „Brains”,
• 8.b klases komanda „NATO”,
• 9.a klases komanda „Trio”,
• 9.b klases komanda „Jaunā ēra”.

Vispirms komandas izdomāja nosaukumus un iepazīstināja ar sevi, šajā uzdevumā visi dalībnieki ieguva maksimālo punktu skaitu.

Tālāk uzdevumi bija sadalīti četrās kārtās, ar dažādu grūtības pakāpi. Jautājumi tika veidoti asprātīgi, lai atbildētājam būtu ko padomāt. Reizēm bija jābūt ļoti atjautīgiem, lai veiksmīgi izietu no radušās situācijas. Jautājumi nebija pārāk sarežģīti, bet vajadzēja demonstrēt prasmi ātri un radoši domāt.

Paldies par darbu „Erudīta žūrijai”: 12. klases skolniecei Signei Grūbei, 11.klases skolniecēm Viktorijai Grugulei un Alisei Bērziņai, 11. klases skolniekiem Artūram Buševicam un Oskaram Zeicam, 7. klases skolniecei Lienei Lakstīgalai. Paldies arī skolotājai Ilzei Seipulei par palīdzību un atbalstu!

Konkursa rezultāti:
1. vieta 8.a klasei „Brains”, iegūti 30 punkti,
2. vieta 8.b klasei „NATO”, iegūti 24 punkti,
3./4. vieta 9.a un 9.b klasēm iegūti 23 punkti.

Domāju, ka šāda veida konkursi ir nepieciešami, tie aktivizē un saliedē klases kolektīvu, nereti ieraugām savus klasesbiedrus netradicionālās situācijās un katrs dalībnieks var apliecināt savas spējas.

D. Šinkarjuks, skolēnu līdzpārvaldes izglītības ministrs