Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Atvērto durvju dienā Rīgas Ekonomikas augstskolā

Rīgas Ekonomikas augstskolaD.Valdemāre

2012. gada 28. janvārī Rīgas Ekonomikas augstskolā notika “Atvērto durvju diena”, kas pulcēja skolēnus un interesentus no visas Eiropas. Šajā pasākumā varēja iegūt informāciju par SSE Riga piedāvāto bakalaura un maģistra studiju programmu, iepazīties ar vadību, pasniedzējiem un studentiem.

SSE Riga zālē 2011. gada augstskolas absolvents prezentēja skolu, izklāstot faktus un atbildot uz interesentu jautājumiem. Topošie studenti varēja apmeklēt arī augstskolas telpas, iepazīties ar studentiem un pasniedzējiem. Pēdējā prezentācija sniedza ieskatu SSE Riga studentu dzīvē. Īpaši tika uzsvērts, ka studenti aktīvi piedalās ne tikai mācību procesā, bet arī ārpus studiju aktivitātēs – studentu asociācijā, pieredzes apmaiņas programmās, semināros u.c.

Jāpiebilst, ka mācības šajā augstskolā noris angļu valodā. SSE Riga piedāvā Bakalaura programmu ekonomikā un uzņēmējdarbībā, kā arī Profesionālo maģistra studiju programmu uzņēmējdarbības vadībā (Executive MBA) un tālākizglītības kursus vadītājiem. Šīs augstskolas topošajiem studentiem jāiztur trīs pārbaudes kārtas: sākumā jāsagatavo CV, motivācijas vēstule, kā arī pirmā semestra liecība un visi personu apliecinošie dokumenti, kas jāsūta skolai, vēlāk skolēnus aicina uz iestājeksāmeniem matemātikā, angļu valodā un loģiskajā domāšanā, visbeidzot pēdējā kārtā noris intervija ar SSE pasniedzējiem no Zviedrijas. Katru gadu šajā skolā tiek uzņemti aptuveni 100 studētgribētāji.

“Atvērto durvju diena” bija ļoti izglītojoša. Lai arī visas prezentācijas notika angļu valodā, jo uz šo dienu bija ieradušies jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Serbijas, Moldāvijas, Ukrainas un citām valstīm, tās bija saprotamas un interesantas. Studenti bija ļoti atsaucīgi, laipni un labprāt uzņēma skolēnus savā vidū, radot atmosfēru, kādā viņi strādā katru dienu. Šī ir ļoti prestiža un augsta ranga augstskola, un ciemošanās tajā – neaizmirstama!