Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Grindeks” aicina skolēnus pieteikties “Profesiju dienām”

Grindex aicina Akciju sabiedrība “Grindeks” aicina skolēnus, kuriem interesē farmācijas joma, pieteikties dalībai uzņēmuma organizētajās “Profesiju dienās skolēniem”.

Profesiju dienas skolēniem norisināsies laikā no 1. februāra līdz 11.maijam. Uzņēmums piedāvā pavadīt vienu darba dienu kopā ar izvēlētās profesijas speciālistu, iepazīstoties ar viņa darba pienākumiem, kā arī uzdodot un saņemot atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Skolēniem būs iespēja iepazīties ar šādām profesijām – ķīmiķis, ķīmiķis-tehniķis, ķīmiķis-analītiķis, ķīmisko procesu tehniķis, tehniķis-analītiķis, biotehnologs, vides speciālists un farmācijas iekārtu operators.

Lai kļūtu par “Profesiju dienu” dalībnieku, skolēniem līdz 22. janvārim uz e-pastu: profesiju.dienas@grindeks.lv jāatsūta sava kontaktinformācija un īsa motivācijas vēstule, kurā jāatbild uz jautājumu – kāpēc Tevi interesē konkrētā profesija un zāļu ražotājs “Grindeks”?

“Profesiju dienas skolēniem” tiek organizētas jau trešo gadu. Līdz 2009. gadam “Grindeks” aktīvi iesaistījās “Ēnu dienās” un arī citos līdzīgos projektos. Tomēr, ņemot vērā farmaceitiskās ražošanas specifiku un stingro reglamentāciju, uzņēmums izvērtēja, ka piedāvāt dažādu profesionāļu “ēnošanu” vienā konkrētā dienā ir apgrūtinoši. Tāpēc radās “Profesiju dienas skolēniem”, kas ir alternatīvs, īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts.

“Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Uzņēmumā strādā 965 darbinieki, no kuriem 730 – Latvijā; 235 – ārvalstīs. 69 % darbinieku ir augstākā izglītība.

“Grindeks” sadarbība ar Latvijas mācību iestādēm turpinās jau daudzus gadus. 2011.gadā uzņēmumu ekskursijās apmeklēja 806 skolēni, savukārt 140 studenti uzņēmumā izgāja praksi.