Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Olimpiskā diena ģimnāzijā

Olimpiskā diena 2011 Pļaviņu novada ģimnāzijā Piektdien, 30. septembrī, visā Latvijā notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā Olimpiskā diena 2011. Tā sākās pulksten 10:00 ar radio SWH tiešraidē translēto rīta vingrošanu, kurā vienlaikus iesaistījās vismaz 38 000 skolēnu četrdesmit astoņās pasākuma norises vietās, bet vēl vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju spēja pašorganizēties un piecas minūtes vingrot savās darba vietās vai izglītības iestādēs.

Par Latvijas Olimpiskā komitejas piešķirtajām 22 biļetēm uz hokeja spēli un “olimpisko” hanteli ģimnāzijas klases 12 stacijās sacentās basketbola soda metienos, handbola metienos, futbola sitienos vārtos, pārvietošanās pa vingrošanas solu, šautriņu mešanā mērķī, auklas ripināšanā, pretstafetē, veiklības braucienā ar skrejriteni, lidmašīnas konstruēšanā, tenisa bumbiņas metienos ar precizitāti apļa mešanā uz degunradža, tāllēkšanā no vietas. Tika vērtēti klašu kopējie rezultāti, kā arī klašu organizētība, noformējums.

Kopvērtējumā četras klases – 2.b, 6.b, 10. un 11.b – bija ļoti līdzvērtīgas. Uzvarētājs tika izšķirts izlozē. Izlozē veiksmīgākā bija 11.b klase, kurai arī bija augstvērtīgākie sportiskie rezultāti, taču ne 6.b, ne 2.b, ne 10., ne arī citas klases neatpalika aizrautībā un cīņas sparā!

Paldies visiem olimpiskās dienas dalībniekiem par olimpiski sportisko garu un degsmi!