Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

10.b klase ceļotgribētājiem

Sveiciens visiem, kam ir vēlēšanās atpūsties, šķērsot akmeņainas takas un doties garākās pastaigās, drosme nenobīties no augstuma, lietus pilēm vai ļodzīgām kāpnītēm – 10.b klases kolektīvs piedāvā apskatīt neierastas dabas ainavas Ziemeļigaunijā, kvalitatīva gida pakalpojumus (mūs informatīvi izglītoja ģeogrāfijas skolotāja Līga Rozenberga) un labiekārtotas naktsmājas kempingā. Un vēl – fantastiski ceļabiedri no Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 10–jām klasēm! Jā, jā, jā – 17.un 18. maijā mēs pabijām Igaunijā, kaimiņvalstī ar pašapzinīgiem iedzīvotājiem un lielām kultūras tradīcijām, skaistām pilsētām, daudzveidīgām atpūtas iespējām un neskartu, iespaidīgu dabu. Mazliet pārsteidzoši, taču šķietami tik tuvu esošā Igaunija ainaviski ir ļoti atšķirīga no Latvijas, ko lielā mērā nosaka Igaunijas ģeoloģiskā struktūra. Kaļķakmens atsegumi un klintis mijas ar kadiķu audzēm – gluži tādām kā laikā, kad Igaunijas teritorijā vēl mājoja dinozauri. Ceļu malās laiku pa laikam pavīd Somu jūras līcis ar tā augstajiem krastiem, kur sevišķi skaistas ir trīsdesmit metru augstās Tūrisalu klintis. Un, protams, ūdenskritumi, kuru Ziemeļigaunijā ir vismaz trīsdesmit seši.

Mums patika un iesakām arī Tev – ZiemeļIgaunija ar Pjuhticas pareizticīgo māsu klosteri, viduslaiku gaisotni Tallinas vecpilsētā, pilsētas nocietinājumu mūri un sargtorņus, Resnās Margaritas lielgabalu torni, kas sargā Rātslaukumu, Nigulistes un Sv.Gara baznīcas. Varēsiet baudīt vecpilsētas panorāmu no skatu laukumiem augstajā Doma kalnā. Izbraucot no Tallinas, apskatīsiet Rebalas pirmatnējo cilvēku kapulauku un apstāsieties pie Igaunijā iespaidīgākā – Jagala juga lielā ūdenskrituma. Apskatījām un bijām patiesi sajūsmā par Kivioli degakmens pelnu kalnu un šahtām, Valastes ūdenskritumu, kas ir pats augstākais Baltijā.

Ceļojām divas dienas, ieguvām jaunus draugus, zināšanas par Igauniju un kopābūšanas pieredzi. Pusdienojām pazemē, katrs nolikām akmeni akmens krāvumā pie jūras uz atgriešanos, pasnaudām autobusā un neizpalika arī “Igaunijas Tirdzniecības muzeja” apmeklējums.

Mēs esam kopā ikdienā un ceļojot! Izbaudiet kopābūšanas prieku arī jūs!

10.b klase