Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vēsturnieki Saeimā

2011. gada 18. maijā ekskursijā uz Rīgu braucām ar diviem Saeimas autobusiem.

Sākām ar Saeimas apmeklējumu un informācijas centru, kur skatījāmies īsfilmiņas par Saeimas darbu.

Pēc tam mēs devāmies uz vienas no Saeimas frakcijas telpām, kur tikāmies ar VL–TB/LNNK deputātiem – Raivi Dzintaru un Jāni Dombravu.

Ar jaunāko Saeimas deputātu Jāni Dombravu devāmies ekskursijā pa Vecrīgas ielām, kurā šis vēsturnieks bija gids. Mums visvairāk patika šis jauneklis.

Ar gidi apmeklējām Saeimas telpas: Sēžu zāli, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli. Visvairāk mani piesaistīja telpu stils, bet vairāk skatījos uz spoguļiem un griestiem, jo tie Saeimā ir neatņemama un skaistākā tās sastāvdaļa. Jo īpaši man patika Dzeltenās zāles spogulis un Sēžu zāles griesti.

Ekskursijā pa Saeimu gājām ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Dzintaru Rasnaču. Visilgāk klausījāmies Sēžu zālē. Atradām arī to krēslu, kur sēž mūsu skolas absolvents Ansis Saliņš. Saeimas fotogrāfs mūs šajā zālē un uz galvenajām Saeimas kāpnēm nofotografēja.

Vēsturnieki bija pelnījuši šo braucienu gan par paveikto „Tēvzemes (vēsturnieku) nedēļā”, gan olimpiādi un konkursiem vēsturē. Par to mūsu paldies skolotājai, kas to organizēja un kura, kā parasti, sameklēja arī ekskursijas sponsoru – B.I. Osītei.

Megija Lazdiņa (5.klase), A. Zaharovskas foto