Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Karjeras stundas pasākums sākumskolā

21. aprīlī skolā notika karjeras stundas pasākumi 1.b, 4.a un abām trešajām klasēm. Skolā ieradās 4 viesi, kuri mazos interesentus iepazīstināja ar savu profesiju un atbildēja un neskaitāmiem viņu jautājumiem.

Pie 1.b klases viesojās Ingus Krasovskis. Ingus ir Pļaviņu novada VUG komandieris. Viņš pastāstīja par savu profesiju – kā var kļūt un kā viņš kļuva par ugunsdzēsēju. Mazajiem pirmklasniekiem bija ļoti interesanti klausīties. Bērni izrādīja lielu interesi par ugunsdzēsēja profesiju. Tika uzdoti daudzi jautājumi. Bērni drīzumā dosies pie Pļaviņu ugunsdzēsējiem ciemos, lai apskatītu ugunsdzēsēju mašīnas un visu aprīkojumu. Karjeras stundas beigās Ingus izdalīja bukletus, kur var iepazīties ar drošības noteikumiem, kā rīkoties ugunsgrēka nelaimes gadījumā. Karjeras stunda bija izdevusies, tā patika gan mazajiem, gan pašam ugunsdzēsējam.

Pie 3.a klases viesojās Kamrans Kurbanovs. Viņš strādā Jēkabpils cietumā par apsargu un interesanti pastāstīja par savu profesiju. Pats Kamrans arī atzinīgi izteicās par karjeras pasākumu organizāciju un pateicās par iespēju iepazīstināt skolēnus ar savu profesiju.

Pie 3.b klases viesojās Kaspars Meinuzs,kurš mūsu skolu absolvēja 1994. gadā. Mīļākie mācību priekšmeti skolā viņam bija matemātika un sports, arī 3.b klasē šie ir mīļākie mācību priekšmeti. Kaspara lielākais hobijs ir sports! Vislabprātāk viņš nodarbojas ar distanču slēpošanu, riteņbraukšanu un basketbola spēlēšanu. Visiem skolēniem Kaspars novēlēja skolas gados apgūt visus mācību priekšmetus, lai turpmākajā dzīvē nebūtu ierobežojumu profesijas izvēlē. Kaspars bija sagādājis arī ciema kukuli. Paldies viņam par to!

Pie 4.a klases ciemos bija atnācis skolas absolvents Jānis Jaudzems. Viņš strādā par Valsts policijas Zemgales reģiona Aizkraukles iecirkņa inspektoru. Viņš skolēniem stāstīja par savām skolas gaitām, par studijām un savu darbu. Līdzi bija paņemti arī roku dzelži, šaujamierocis un steks, kas skolēnos izraisīja vislielāko interesi. Viņi ar apbrīnojamu interesi klausījās Jāņa stāstījumā, kā arī uzdeva ļoti daudz jautājumu. Skolēniem tika dāvināti arī žetoni „Karjeras Policija” un Lieldienu saldumiņi, lai par šo pasākumu paliktu īpašas atmiņas. Pēc skolēnu lielās intereses un nekustīgās sēdēšanas pat pēc zvana noskanēšanas varēja spriest, ka šī stunda viņus patiešām aizrāvusi. Par to gan mums, karjeras organizatoriem, gan Jānim bija liels prieks.

Pēc karjeras stundas tika veikta aptauja, kurā 1.b klase atzina, ka jutās domīgi. Daudzi jutās labi, taču domīgumu izraisīja stundas nepietiekamais garums, kas neļāva viesim uzdot visus interesējošos jautājumus. Šī klase izteica vēlmi tikties ar kuģa kapteini, ārstu, bērnudārza audzinātāju, policistu,,, armijnieku”, frizieri un pārdevēju.

3.b klase jutās priecīgi un apmierināti, viņi vēlētos tikties ar sportistu, latviešu valodas skolotāju, policistu, frizieri, dziedātāju, gleznotāju, kosmonautu, elektriķi, zobārstu, ārstu vai hokejistu.

3.a klase stundā jutās labi un iepriecināti. Viņi citreiz vēlētos tikties ar mākslinieku, modeli, pavāru, pārdevēju vai frizieri.

Savukārt 4.a klase jutās apmierināti un priecīgi, arī gandarīti par šo pasākumu. Viņi izteikuši vēlmi vēl tikties ar OMEGA pārstāvi, frizieri, vetārstu, inženieri, futbolistu vai animatoru.

Nu mums šogad priekšā vairs tik viens karjeras pasākums 1.a, otrajām un 4. b klasei. Ļoti ceram mūsu darbību turpināt arī nākamgad. Mēs, karjeras dienu organizatori, ļoti priecājamies par šo mums doto iespēju. Gandarījums un atsaucība gan no skolēniem un skolotājiem, gan no skolas vadības un absolventiem mūs visus ir ļoti iepriecinājusi! Kārtējo reizi sakām visiem lielu PALDIES!

Uz drīzu tikšanos!

Karjeras dienu organizatori