Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Mazām tautām jālepojas ar saviem varoņiem

Ģenerāļa Andreja Auzāna tuvinieki, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Pļaviņu novada ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins

Izcilajam Latvijas armijas ģenerālim, mūsu novadniekam Andrejam Auzānam šajās dienās atzīmējām 140. dzimšanas dienu. Jubilejas atceres pasākums šoreiz notika Pļaviņu novada ģimnāzijā, kur ar jauniešiem tikās ģenerāļa tuvinieki, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

- Mēs esam maza nācija, tādēļ mums ir svarīgi apzināt un atcerēties cilvēkus, kuri tik daudz devuši savai valstij. Mazām tautām nereti ir vairāk jācīnās par savu nākotni. Daudzi latvieši ir sevi pierādījuši pasaules mērogā, un tas ir jāgodā, – sarīkojumā teica Artis Pabriks.

Pļaviņu novada ģimnāzijas vidusskolēniem todien bija iespēja uzzināt daudz interesenta ne tikai par vēsturi, bet militāro jomu Latvijā. Par Zemessardzi stāstīja 55. Kājnieku bataljona komandieris majors Uldis Albiņš, bet kapteinis Aleksandrs Sotņikovs no Aizkraukles dalījās pieredzē par dalību armijas misijā Afganistānā, kur viņš pavadīja deviņus mēnešus. Aleksandrs bijis arī starptautiskajā misijā Kosovā. Aizkrauklietis atzina, ka tas viņam bijis vērtīgs pārbaudījums.

Par iespējām Latvijas Jaunsardzes kustībā stāstīja majors Broņislavs Mačuļskis. Šī kustība jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas arī Pļaviņu novada ģimnāzijā. Kādu laiku tā gan bija apsīkusi, bet no šīgada februārī darbu skolā atsāka instruktors – virsleitnants Imants Kravalis. Ar Jaunsardzes darbu un apmācības telpām Pļaviņās īsumā iepazinās arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pasākuma noslēgumā jaunieši varēja aplūkot, izpētīt un salīdzināt, kādus ieročus karavīri izmantoja Brīvības cīņās un mūsdienās.

Sandras Pumpures (laikraksts “Staburags”) teksts un foto

Fotogalerija Aizsardzības ministrijas mājas lapā šeit.