Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Atvērto durvju diena” Rīgas Stradiņa universitātē

2. aprīlī Rīgas Stradiņa universitātē notika “Atvērto durvju diena”, kas pulcēja skolēnus un interesentus no visas Latvijas. Šajā pasākumā varēja iegūt informāciju par RSU piedāvātajām studiju programmām, iepazīties ar RSU vadību, pasniedzējiem un studentiem, kā arī kopā ar RSU mācībspēkiem un mākslinieci Elitu Patmalnieci piedalīties eksperimentā “Vai varam kopīgi radīt mākslas darbu?”.

Pasākums bija veidots no vairākām daļām. Sākumā RSU aulā notika interesentu pulcēšanās, pasākumu atklāja RSU rektors Jānis Gardovskis. Klātesošajiem tika demonstrētas filmas par RSU un sniegta informācija par medicīnas un veselības aprūpes studijām septiņās šo virzienu fakultātēs. Pēc prezentācijas topošie studenti varēja apmeklēt universitātes telpas un iepazīties ar dekāniem, pasniedzējiem un studentiem.

Savukārt sociālo zinātņu interesentus uz tikšanos RSU aulā gaidīja mazliet vēlāk. Šos studentus sagaidīja mācību prorektore, profesore Ilze Akota un universitātes absolvents Kaspars Zlidnis ar grupu „Gain Fast”. Viņi stāstīja par studiju iespējām trīs RSU sociālo zinātņu fakultātēs – Eiropas studiju, Juridiskajā un Komunikācijas fakultātē – un iepazīstināja ar to dekāniem, studiju programmu vadītājiem un studentiem. Pēc iepazīšanās sekoja grupas „Gain Fast” koncerts. Šī uzstāšanās lika mirdzēt daudzu jauniešu acīm, tā bija ļoti interesanta, emocionāla un aizkustinoša.

Visas dienas garumā Rīgas Stradiņa universitātes apmeklētāji Informācijas centrā varēja iegūt informāciju arī par iestāšanās prasībām un sagatavošanās kursiem. RSU Studējošo pašpārvalde gaidīja vidusskolēnus, lai pastāstītu viņiem par studentu ikdienu skolā un arī ārpus studiju aktivitātēm. Savukārt RSU muzejs bija sagatavojis izstādi ar pārsteigumu – „RSU muzeja eksponāti, kas liks pasmaidīt”. Šie eksponāti bija izvietoti sakarā ar 1. aprīli – joku dienu. Jāatzīstas, tie tiešām lika pasmaidīt! Paralēli citām aktivitātēm tika radīta lielformāta glezna kopā ar mākslinieci Elitu Patmalnieci. Šāda mākslas darba radīšana ir iecerēta kā jauna “Atvērto durvju dienu” tradīcija, kuru RSU šogad aizsāka kopā ar topošajiem studentiem. Piedalīties varēja pilnīgi visi “Atvērto durvju dienas” apmeklētāji, ieliekot daļu no sevis šajā mākslas darbā. Māksliniece Elita Patmalniece audeklu bija sadalījusi vienādos kvadrātiņos, kur katram bija vieta savai izpausmei. Šī eksperimenta rezultāts bija ļoti interesants, krāsains un emocijām bagāts. Māksliniece bija pārliecināta, ka, atstājot šādu vizuālu informāciju vai liecību par sevi, glezna būs enerģijas pārpilna un iedvesmos jauniešus studiju gaitās.

“Atvērto durvju diena” bija ļoti interesanta. Lai gan Rīgas Stradiņa universitātē neviesojos pirmo reizi, šis pasākums atstāja vislabāko iespaidu, nenožēloju, ka uz to aizbraucu. Iepazinos ar daudziem jauniem cilvēkiem, atraktīviem jauniešiem, profesoriem un interesantiem pasniedzējiem, satiku Latvijā pazīstamas personas. Pēc šīs dienas jutos patiešām gandarīta. Nešaubos, ka RSU par savām otrajām mājām sauks vēl daudzi studenti!


Karjeras dienu organizatore Diāna